До волинян, які боргують за воду, приходитимуть колектори

До волинян, які боргують за воду, приходитимуть колектори
Відтепер зі злісними неплатниками за воду будуть працювати не лише працівники відділу збуту КП «Луцькводоканал», а й колекторська компанія, яка спеціалізується на поверненні боргів.

Відтак, перед колекторами поставлено завдання стягнути заборгованість за воду у тих боржників, на яких жодні методи впливу вже не діють, - повідомляє прес-служба КП «Луцькводоканал».

Колекторська фірма від імені Водоканалу працюватиме зі споживачами, які боргують перед підприємством і впродовж тривалого часу не здійснювали оплату за отримані послуги. Таких на сьогодні налічується 158 абонентів на загальну суму заборгованості 1 428 596,62 грн.

«Добросовісним споживачам немає чого хвилюватися. Це стосується лише тих, хто не платить за спожиті послуги. Звичайно це вимушений крок, але як по-іншому вплинути на злісних неплатників та примусити їх погасити борг? Ми постійно проводимо роботу з боржниками – контролери постійно ведуть діалог зі споживачами, з'ясовують причини накопичення боргу, питання платоспроможності кожного боржника, можливість погашення боргів», - зазначив директор підприємства Іван Корчук.

Також він додав, що підприємство зібрали достатньо інформації про платоспроможних, які відмовляються платити.

«І пояснювали, і пропонували розтермінувати сплату заборгованості, і позивалися до суду, і не даємо забувати про борг з допомогою «Автодозвону», навіть від водовідведення квартири боржників від’єднували. Після проведення такої роботи, багато боржників оплачують заборгованість. Та все одно залишилися й такі, на яких не подіяв жоден із заходів», - запевнив Іван Корчук.

За словами начальника підприємства, населення та юридичні особи міста заборгували комунальному підприємству 13,4 мільйони гривень.

Окрім цього, з метою стягнення боргів «Луцькводоканал» звертається до суду. І виграє суди. Після чого рішення суду передається виконавчій службі.

«Претензійно-позовна робота щодо стягнення заборгованості ведеться підприємством постійно. Так, станом на 1 січня 2015 року на виконанні виконавчої служби Луцького міського управління юстиції знаходиться 912 проваджень на користь КП «Луцькводоканал» на загальну суму 2 726,7 тис.грн.», - зазначила начальник юридичного відділу Анна Мисюк.

Також проводяться спільні виїзди представників водоканалу з державними виконавцями за місцем проживання боржників, в результаті яких вдається частково зменшувати заборгованість внаслідок оплати; укладаються договори реструктуризації боргу у разі неможливості повністю сплатити його; встановлюються місця роботи боржників з метою направлення стягнення боргу з заробітної плати.

Список найбільших боржників підприємства оприлюднюється на офіційному сайті КП «Луцькводоканал» в розділі «Сторінка споживача».

До слова, КП «Луцькводоканал» не вперше співпрацює з колекторами, завдяки чому підприємству вже вдалося повернути значну частину заборгованості.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.