У луцьких магазинах виявили пральний порошок з обманом

У луцьких магазинах виявили пральний порошок з обманом
У луцьких магазинах продають пральний порошок торгової марки «Дакос» з написом «не викликає алергії», однак у АМКУ кажуть, що покупців таким чином обманюють.

Про це під час прес-конференції 30 травня повідомив голова Волинського територіального відділення Антимонопольного комітету України Віктор Гупало.

За його словами, ці пральні порошки виробляє ТОВ «Дакос-Т», що у Сімферополі. Гупало назвав, зокрема, порошки «Ореол», «Ладушки», «НАШ».

На упаковках цих засобів для прання пише, що вони нібито не викликають алергії, однак волинські антимонопольники встановили, що цей напис – лише маркетинговий хід.

Гупало розповів, що волинське тервідділення звернулося до головного санепідемуправління Міністерства охорони здоров’я, головного лікаря обласної клінічної лікарні та Інституту екогігієни і токсикології. Висновок – реклама оманлива і підстав переконувати покупця, що порошок не викликає подразнень немає.

Відтак підприємство зобов’язали сплатити штраф, зняти оманливу рекламу і навіть припинити випуск продукції. Проте, за словами Гупала, ці порошки у магазинах поки продаються.

Також Віктор Гупало додав, що матеріали щодо цієї справи надійшли у територіальні відділення АМКУ у кожному обласному центрі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У луцьких магазинах виявили пральний порошок з обманом
31 травень, 2012, 08:44