В Україні посилено патрулюватимуть міста

В Україні посилено патрулюватимуть міста
Правоохоронці відсьогодні активно патрулюватимуть міста та вживатимуть активних дій щодо виявлення сепаратистів або тих, хто їх підтримує.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час відеоселектрорної наради з керівниками УМВС, СБУ та Нацгвардії різних міст 23 січня.

На нараді від Луцька були присутніми начальник Управління ДСНС у Волинській області Володимир Грушовінчук, начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига, т.в о. начальника СБУ у Волинській області Олександр Карпенко та радник голови Волинської ОДА Борис Кондратюк.

«Не може бути ніякого розтягування процесу. Повинні бути конкретні та дієві заходи. Ці суб’єкти повинні бути затримані та заарештовані», - підкреслив Турчинов.

За його словами, сьогодні відбувається загострення активної ситуації – російсько-терористичні угрупування фактично порушили будь-які домовленості і щодо припинення вогню, і щодо попередніх Мінських угод, та переходять до активних наступальних операцій.

«Ці операції відбуваються фактично вздовж всієї лінії зіткнення як в центральній частині (Донецьк), так і на півдні в районі Луганської області, де відбуваються системні не тільки артилерійські обстріли, але й активні наступальні дії», - зазначив секретар РНБО.

Він наголосив на тому, що наразі ситуація знаходиться під контролем Збройних Сил України та Національної гвардії.
Окрім того, Олександр Турчинов інформував, що для повідомлення правоохоронців про підозрілі предмети та об’єкти діятиме цілодобова гаряча лінія.

«Я також звертаю увагу на захист інфраструктури, яка повинна посилено охоронятися. В кожному регіоні місцева влада повинна довести до відома громадян телефонні гарячі лінії. І тільки спільні зусилля силових структур та громадськості зможуть повністю заблокувати будь-які спроби проведення терористичних атак. Будь-який підозрілий предмет, будь-які підозрілі особи повинні бути разом з силовими структурами виявлені та локалізовані», - додав Турчинов.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зауважив, що голови облдержадміністрацій спільно з керівниками СБУ, МВС та Національної гвардії повинні визначити перелік найважливіших об’єктів інфраструктури.

Так, посадовці вищезгаданих структур повинні збільшити патрулювання вулиць вдвічі та прокласти відповідні маршрути.

Міністр закликав не соромитися мати при собі спеціальне озброєння, а також залучати до патрулювання оперативників СБУ, курсантів військових та інших спеціальних закладів МВС та СБУ, вишів ДСНС.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хуліганів, злодіїв, грабіжників, бандитів - амністія! Шукатимуть тільки терористів з сепаратистами...
Відповісти
Останні новини
В Україні посилено патрулюватимуть міста
23 січень, 2015, 12:38