На Волині посилять охорону

На Волині посилять охорону
На Волині вулиці будуть охороняти громадські патрулі, посилять роботу щодо виявлення та вилучення зброї, а також працюватимуть над інформаційною безпекою.

На виконання протокольного доручення прем’єр-­міністра України від 24 січня цього року відбулося засідання ради оборони Волинської області, - повідомляє прес-служба Волинської облдержадміністрації.

На засіданні ради оборони Волинської області закцетували увагу на питаннях координації дій органів місцевої влади задля гарантування безпеки громадянам, охорони важливих та стратегічних об’єктів волинської інфраструктури, посилення заходів дотримання громадського порядку тощо.

­"Зрозуміло, що ситуація в країні непроста. Тому є необхідність говорити про координацію дій представників усіх напрямків: силовиків, правоохоронців, еменесників, усіма, хто залучається до роботи в разі проведення терористичних акцій та диверсійних заходів. Нині кожна структура займається виконанням своїх обов’язків, але координатором виступає облдержадміністрація", - наголосив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Посилаючись на слова Олександра Турчинова, радник голови облдержадміністрації Борис Кондратюк зауважив, що суттєво загострилася ситуація на Сході країни, йдуть обстріли, відтак мета ворога зрозуміла – знищити суверенітет України.

Вихід – діяти без паніки, втілюючи в життя адекватні заходи. Як варіант, рекомендують керівництву регіонів створити антитерористичні штаби.

"Ми не будемо створювати ще одну структуру. На території Волині працює рада оборони, яка має величезні повноваження в області. У силових структур та правоохоронців – свої завдання. Й керівництво відомств систематично інформує раду оборони, а остання координує спільні дії, мета яких – гарантувати цілісність держави", - підкреслив Володимир Гунчик.

Щодо важливих та стратегічних об’єктів інфраструктури, то на багатьох із них, особливо там, де охорону підприємства та відомства здійснюють власними силами, забезпечуватимуть безпеку фахівці відповідних служб.

Голова облдержадміністрації дав доручення відпрацювати перелік відповідних об’єктів і в найкоротші строки поінформувати його про стан справ.

Також задля підвищення безпеки громадян до охорони громадського порядку й патрулювання вулиць будуть залучитися громадські патрулі.

Голова облдержадміністрації наголосив: необхідно активніше працювати щодо цього.

Окрім того, правоохоронці посилять роботу щодо виявлення та вилучення зброї.

­"Ще один нюанс, на який потрібно звернути увагу: чому військові гуляють зі зброєю в руках? Навіть за межами військової частини військовослужбовець залишається військовослужбовцем, а тому повинен здавати зброю. У нас же виходить, що хлопці в камуфляжах із пістолетами за поясом та автоматами за плечем запросто приходять в установи та організації, навіть в органи влади! Це віддає махновщиною!", - зазначив Гунчик.

Також під час засідання ради оборони області присутні обговорили хід 4-о­ї хвилі мобілізації на Волині та зупинилися на питанні інформаційної безпеки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А скажіть шановні Бургомістри... якого дідька наша Міліція отримує з.п. якщо вночі ППС на вулиці взангалі немає. нехай краще ходять військові чи самооборона зі зброєю аніж наше вибачте на слові чмошне ппс яке вміє тільки з випивших гроші збивати, а як тільи заварушка одразу за угол почекати .. )))
Відповісти
А Ви що здйснюєте наглядову функцію за правоохоронними органами, що так детально знаєте, хто і чим займається?!!!!І якщо на те пішла мова, то чому Ви знаходитесь за монітором свого комп'ютера, а не якимось певним чином змінюєте ситуацію в країні???!!!!Як кажуть: "Хто на що вчився!.Я вважаю, що в кожного в житті був шанс зробити якийсь свій певний внесок в державу і щось змінити!Тому, у Вас все в руках)))))Вперед змінювати наше майбутнє)))!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
тому що в нас патрульнои милиции у тричи меньше ниж передбачено нормами ООН та ЕС частина яких кримтого постийно перебувае в зони АТО а таки вибач на слови чмошни як ти патриоти на совисти яких вси негативни подии яки стались в держави и дали розпалюють конфликти своими недолугими коментарями в интернети та викриками на майданах
Відповісти
Що ти маєш на увазі під фразою "чмошне ппс"?Лучанин спробуй за їхню зарплату пропрацювати хоч з тиждень, і повір мені після того тижня в тебе відразу змінитись думка про них, а сидіти в дома за компютером чи за пивом з друзями всіх обсирати діло не хитре...... А якщо ти самий розумний то повідом де ти працює, ким ти працює, протягом якого часу та інше, і дай людям можливість оцінити тебе "РАБОТНІк"...
Відповісти