Продюсер Роднянський розкритикував заборону російських фільмів

Продюсер Роднянський розкритикував заборону російських фільмів
Продюсер Олександр Роднянський вважає неправильною практику заборони в Україні російських кінофільмів.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня".

"Починати нову країну із заборони кінофільмів та серіалів, навіть пояснюючи це війною з сусідом, мені здається, непристойно, неефективно. Оскільки і серіали, і фільми все одно доступні. Та й просто безглуздо. Забороняти їх на тій підставі, що в них знімався той або інший артист, відомий своїми ворожими переконаннями, — взагалі неприйнятно", - сказав Роднянський.

За його словами, "з таким самим успіхом можна заборонити видання книжок Езри Паунда і Кнута Гамсуна на тій підставі, що вони підтримували німецьких нацистів, або видатних класиків, оскільки вони були расистами, ксенофобами, антисемітами тощо".

"Не слід дозволяти собі опускатися до рівня заборон. Не кажучи вже про головне - у людей може бути своя думка!" - зазначив продюсер.

"І якщо забороняти в'їзд у країну російським діячам культури лише за лояльність (вимушену чи щиру) до свого уряду, то відбудеться збіднення власного культурного життя, його оскоплення. Краще з цими людьми не погоджуватися, сперечатися, переконувати — образом нової, успішної, привабливої України… " - порадив Роднянський.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гроші, гроші і ще раз гроші - от що цікавить цього "громадянина світу", бо заьороняють фільми, які пробюсував і цей зрадник. А Езра Паунд і Кнут Гамсун тут ні до чого - це з області " Я і моцарт".
Відповісти
Хотiлось би щоб цей продюсер мене почув, але якщо не вiн, то надiюсь хтось iнший почуэ.
Я вважаю що росiйська мова - це паразит для Украiни, якого дуже важко позбутися. Нинi майже все населення украiни що дивиться фiльми з iнтернету, дивляться iх на росiйськiй мовi. А украiнська мова рiже iм слух. Бо ходить мiф, що украiнська озвучка поганоi якостi.
Мало того що по ТВ показують лише росiйськi серiали iз пропагандою "Единой россии", то ще i фильми США показують на росiйськiй. Хiба це не э винищенням украънськоi мови?!
P.S. Вибачте за росiйську розкладку, нинi знаходжусь в Бiлорусii за чужим комп'ютером.
Відповісти
Ти й української не знаєш
Відповісти
Ха-ха))))
Відповісти
Як відмовлятися - так по-справжньому: від російського газу, продовольства, бізнесу і т.д. Але тут буде удар по нашій економіці. А від фільмів - найпростіше відмовитися
Відповісти
Та не буде удару по нашій економіці. Буде тільки поштовх до поступу! Слава Україні!
Відповісти
Забула добавити: " Це я як знаний економiст вам кажу..."
Відповісти
Правильно сказав. Кіно тут нідочого. Коли свое навчимося знімати, тоді потреби в іноземному не буде, а так... Можна також палити дровами і кізяками, а не газом. Нащо нам газ, він же російський....
Відповісти
Іноді до маразму доходим, але чому іноді - стабільно з 1654 року - одні біди та трагедії, не дивно???
Оголошуємо, що на сході війна, криком кричать мордовороти з екранів - що вже більше 9000 російських найманців, що в Росії вже поховали 6000 солдатів ????? а в результаті - Рада Безпеки сьогодні ухвалила просто вражаючі "визначальні" для перемоги рішення - нарешті підтримати санкції проти Росії. Це що просто знущання з нації? До сьогодні не введений візовий режим, торговий обіг з Росією ледь не подвоївся, не оголошено навіть військовий стан в Донецький та Луганський області, то, пробачте, до чого тоді мобілізація??? Перший батальон має формуватись з прокуратури (98% якої складають офіцери ) і чисельність якої разом з міліцією більше ніж 350 000. Вдумайтесь, на сьогодні 37 000 суддів в Україні, це що не маразм ?
Відповісти
правильно, що заборонили.
бажано заборонити прокат російських філмів по світу.
тоді вони не зможуть збирати "касу" та знімати нове, індустрія російського кіно зазнає збитків, нехай з свого бюджету своє кіно фінансують для підтримки, а то ротенбєргам за віллу компенсацію дають, а митцям за підтримку курсу пукіна?
Відповісти
Останні новини
Продюсер Роднянський розкритикував заборону російських фільмів
25 січень, 2015, 15:16