Хто «береже спокій» Луцька вночі. ФОТО

Хто «береже спокій» Луцька вночі. ФОТО
У Луцьку влаштували показові збори представників міліції та громадських формувань, які будуть патрулювати вулиці міста. Такі патрулі підсилили, зважаючи на досить нестабільну ситуацію в країні і конфлікт на Сході.

Шикування міліціонерів та добровольців відбулося на плацу Луцького міськвідділу міліції у понеділок, 26 січня.

На нього прийшли представники міліції, охоронного підприємства «Скорпіон пульт», громадських формувань «Варта порядку», «Самооборона Волині» та «Автомайдану України». Кількість правоохоронців у сьогоднішньому патрулі - 50 чоловік.

Начальник УМВС у Волинській області Петро Шпига повідомив, що також у патрулі залучають 40-50 бійців Нацгвардії, але сьогодні вони на навчанні.

Як розповів патрульним начальник міліції громадської безпеки Луцького міськвідділу Володимир Солоненко, правоохоронці мають звертати увагу на підозрілі предмети, які потенційно можуть бути вибухівкою або становити іншу небезпеку. Також він дав вказівку звертати особливу увагу на підозрілих осіб.

У кожного із патрульних є орієнтування щодо розшукуваних та зведення щодо злочинів за останній час.

Начальник Луцького міськвідділу УМВС Ігор Муковоз розповів, що патрулюють Луцьк із 18:00 до 2:00. Також правоохоронці у цивільному чергують у різних місцях Луцька цілодобово. Він додав, що громадські активісти будуть патрулювати місто на своїх машинах. А це суттєве полегшення для правоохоронців, бо палива на всіх в складний для країни час не вистачає.

За словами начальника міліції громадської безпеки УМВС Анатолія Шумика, правоохоронцям часто доводиться перевіряти повідомлення про замінування важливих об'єктів. За останній час всі такі повідомлення були «фейковми», а «жартівників» за можливістю затримували. Однак це не завжди можливо, адже повідомлення про замінування об’єктів на Волині робили навіть із окупованого Луганська.

Керівник групи швидкого реагування «Самооборони Волині» Олександр Лєсной відзначив, що їх громадське формування чергує тільки на своїх автомобілях. Як правило, таких патрулів 3. Він переконує, що самооборонівці не отримують гроші за свою роботу, а патрулюють місто добровільно.

Він закликав луцьких підприємців не продавати алкоголь після 22:00, адже це заборонено, а також стає головною причиною скоєння правопорушень, бо «на тверезу голову людина такого робити не буде».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Олександр Лєсной та його група самооборони дійсно молодці! Здатні допомогти в любий час ночі(це ми як ніхто знаємо бо потрапляли у халепу) головне що оперативно і безкоштовно!!!Дорогі лучани, поки такі хлопці у нас є в Луцьку ніякий Путін не загрожує!)
Відповісти
Олександр Лєсной молодець! Людина на своєму місці на 1000%!
Відповісти
Саша ти молодець! Зроби рейд з своіми хлопцями біля магазину-бару "Домашній" вул. Тарасова 29, де реалізовують алкоголь неповнолітнім, після 22,00- гучна музика, матюки на вулиці...
Відповісти
Саша одна надія на Вас. Зробить рейд со своіми хлопцями в магазин якій разтошований біля дитячого содочку № 30 МАРІЧКА по вул Согайдачного (між 109 и 111 будинками по вул. Рывненськой). Алкоголь продаеться і в день і в ночі. На закуску ы канапки можуть зробити, потім ідуть у двір 111 дому піячіти до ранку.Матюки, дракі, крікі і так майжє щодня.Звертались в міліцию - всє марно. ДОПОМОЖИТЬ НАМ.
Відповісти