Волиняни здобули золото на Кубку України з лижного туризму. ФОТО

Волиняни здобули золото на Кубку України з лижного туризму. ФОТО
З 22 по 26 січня на схилах гірськолижного комплексу Славське Львівської області відбулися змагання Кубку України з лижного туризму, організовані Міністерством освіти і науки України, Міністерством молоді та спорту України, Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді та Федерацією спортивного туризму України.

На трьох дистанціях IV класу на рівні з дорослими змагались і діти. Залік Кубку України проводився паралельно і серед юніорських команд, - повідомляє Волинський центр туризму.

Волинь представляли дві збірні команди: юніорська - вихованці Волинського центру туризму, спорту та екскурсій, а також Луцького міського центру туризму та Старовижівської станції юних туристів і доросла - вихованці і працівники Волинського центру туризму та студенти ВНЗ.

Волиняни продемонстрували високий рівень спортивно-технічної підготовки та лижної майстерності. Цікавою інтригою у перший день змагань на командній «Смузі перешкод» стала перемога нашої юніорської команди, яка обійшла навіть дорослих. Проте у подальшій боротьбі досвід старших взяв вверх.

У загальному підсумку переможний Кубок України дістався дорослій команді Волині. Приємно вразила своїми успіхами дитяча збірна, яка посіла загальне ІІ місце і І-ше - серед юніорів. Таким чином, волинські спортсмени черговий раз підтвердили свій непереможний статус з техніки лижного туризму.

Абсолютним чемпіоном в особистому заліку серед чоловіків став капітан волинської команди, майстер спорту Олександр Оришко, другим був теж волинянин Іван Гаць. Серед жінок Тетяна Гись фінішувала другою. Лідером серед юніорів стала Мирослава Токарська, а Дмитро Яма і Дмитро Тимощук посіли ІІ і ІІІ місця, пропустивши вперед спортсмена із Закарпаття.

64 грамоти Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України та дипломи Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, медалі та кубки – такий здобуток волинських туристів-лижників. Крім того, четверо спортсменів – Дмитро Яма, Сергій Бобела, Володимир Мельничук та Мирослава Токарська виконали на цих змаганнях норматив «Кандидата у майстри спорту».
У лютому цього року відбудуться ще старти Чемпіонату України з лижного туризму у Чернівцях.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни здобули золото на Кубку України з лижного туризму. ФОТО
27 січень, 2015, 11:37