Верховна Рада визнала Росію агресором

Верховна Рада визнала Росію агресором
Народні депутати визнали Російську Федерацію країною-агресором.

За це на засіданні парламенту 27 січня проголосував 271 нардеп, - повідомляє "Укрінформ".

Так, Верховна Рада ухвалила звернення до ООН, Європарраменту, ПАРЄ, парламентської асамблеї НАТО, парламентської асамблеї ГУАМ та національних парламентів про визнання Російської Федерації країною агресором, а ДНР та ЛНР - терористичними організаціями.

“Верховна Рада визнає Російську Федерацію державою агресором та закликає міжнародних партнерів України не допустити безкарності винних за злочини проти людяності, вчиненні від початку агресії проти України”, - процитувала частину тексту звернення голова Комітету із закордонних справ Ганна Гопко.

Парламентарі у заяві також просять міжнародні спільноти визнати “ДНР” та “ЛНР” терористичними організаціями, посилити тиск на Російську Федерацію шляхом запровадження секторальних обмежень й примусити Росію виконати Мінські домовленості та припинити окупацію Криму.

Крім того, у документі також йде мова про зобов'язання РФ звільнити всіх заручників, у тому числи тих, які перебувають на території Російської Федерації, зокрема, народного депутата Надію Савченко; обмежити повноваження РФ у ПАРЄ.

Водночас у цьому ж зверненні верховна Рада закликала міжнародних партнерів надати Україні військову та гуманітарну допомогу.

«Швидко підпишу та доправлю до визначених адресатів», - сказав Гройсман.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.