У Луцьку відбулась перша зустріч ІТ-кластеру. ФОТО

У Луцьку відбулась перша  зустріч ІТ-кластеру. ФОТО
Представники ІТ-сфери Луцька знайомилися між собою на першій неформальній зустрічі ІТ-кластеру.

На зустріч прийшли люди різноманітних профілів: від вебдевелоперів й розробників програмного забезпечення чи додатків на Android до власників луцьких ІТ-компаній, - повідомляють організатори.

Як виявилося, луцькі ІТ-шники між собою знайомі далеко не всі, тому першою чергою усі присутні (а таких нарахували майже сорок) коротко представилися та розповіли про себе. Також на зустріч прийшов директор фірми, яка, пропрацювавши у Донецьку понад 20 років, переїхала у Луцьк.

Один із засновників ІТ-кластеру в Луцьку Вадим Махомед розказав про основні ідеї кластеру. Зокрема, про те, що таке об’єднання дасть можливість луцьким спеціалістам знати один про одного та тісніше співпрацювати між собою. Також йшлося про створення коворкінг-центру в Луцьку, в якому могли би працювати ІТ-шники. Вадим Махомед зазначив, що вже була плідна розмова з керівництвом СНУ імені Лесі Українки щодо створення такого центру на базі університету.

Присутні говорили про невелику кількість кваліфікованих кадрів в ІТ-сфері, тому необхідно донести до всіх охочих стати ІТ-шниками, що крім отриманої освіти треба займатися самонавчанням. Один із присутніх розповів про досвід до навчання «шліфування» спеціалістів, яких потім «продавали» для великих фірм. Під час зустрічі вирішили сформувати вимоги сучасного ринку до освітніх програм та визначити, які знання необхідні для сучасного ІТ-шника. На меті Луцького ІТ-кластеру також є створення попиту до ІТ у школярів.

Окрім цього, луцькі ІТ-шники говорили про необхідність створення сайту кластеру, який уже знаходиться в розробці, та про членство в кластері. Також під час зустрічі йшлося про аутсорсинг всередині кластеру, аби учасники «ІТ-тусовки» могли обмінюватися проектами чи замовленнями.

З метою подальшого спілкування та підтримку спільних проектів луцькі ІТ-шники вирішили проводити зустрічі учасників Луцького ІТ-кластеру щомісяця та робити їх надалі тематичними.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
М-дя. Бачу Пару толкових людей, та не зовсім толкових дизайнерів.....
Відповісти
Потусувалися і розійшлися. Ага. Дизайн вони розвивати будуть? Веб- дизайн?ну-ну.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відбулась перша зустріч ІТ-кластеру. ФОТО
29 січень, 2015, 14:14