У луцьких супермаркетах продавали «інфіковані» харчі

У луцьких супермаркетах продавали «інфіковані» харчі
На Волині побільшало випадків захворювання краян на гострі кишкові інфекції – в порівнянні з відповідним торішнім періодом їхня кількість зросла на 10 відсотків.

Про це інформує прес-служба Волинської обласної санепідемстанції.

Зокрема, як зазначає головний санітарний лікар області Наталія Янко, лише протягом останнього тижня з підозрою на гострі кишкові інфекції до лікарень потрапило 34 волинян: найбільше захворювань у Луцьку (41% від загалу) та в райцентрі Маневичі.

«Кожний випадок захворювань на гострі кишкові інфекції детально аналізується фахівцями держсанепідслужби. Здебільшого, потерпілі пов’язують своє захворювання із вживанням харчових продуктів промислового виготовлення. Зокрема, з ковбасою «Царська», виробництва ковбасний цех села Всеволодівка Луцького району, котра була придбана в магазині «Кутовий» на вулиці Привокзальна; з вареною ковбасою «Лікарською» вищого ґатунку, виробництва ВАТ «Кременчук-м'яс о» Полтавської області, котра була придбана в гіпермаркеті «ТАМ-ТАМ» ТзОВ «Континіум-трейд» на проспекті Соборності,43; з мандаринами, котрі були придбані в магазині «Вопак-17» ТзОВ «Пакко Холдінг» на Київському майдані,11», - розповіла Наталя Янко.

У селищі Маневичі зареєстровано 3 випадки захворювань людей гастроентероколітами інфекційного походження.

«Місцеві жителі потерпіли від споживання їжі домашнього приготування. Хоча один випадок - через вживання напівкопченої ковбаси, котра була придбана в магазині «Зоря» села Прилісне Маневицького району», - каже головний санітарний лікар області.

Працівники держсанепідслужби закликають волинян бути уважними при закупівлі харчових продуктів до новорічного та різдвяного столів, не купувати харчові продукти у невизначених для цього місцях - на вулицях, обабіч доріг, поза ринком, звертати увагу на наявність маркування продукту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У луцьких супермаркетах продавали «інфіковані» харчі
20 грудень, 2011, 17:07