Сміття після відпочивальників вивозять підводами

Сміття після відпочивальників вивозять підводами
Урочище Білий берег, що поблизу селища Колки Маневицького району, впорядковують до початку купального сезону: прибирають та обстежують територію, ремонтують альтанки.

Про це пише Волинська газета.

Урочище розмістилося на території ДП «Колківське лісництво», тому перебуває під його опікою.

Як розповів лісничий Андрій Туринський, щодня працівники лісництва обстежують прибережну смугу, а також організовують прибирання території.

«Наводимо лад двічі на тиждень – у понеділок та п’ятницю, оскільки найбільше скупчення людей саме на вихідні. Сміття після них – цілі вагони: буває, після неділі вивозимо по чотири підводи. Люди, здається, усвідомлюють, що не треба так себе вести, але все одно роблять своє…» – каже Туринський.

Лише порівняно короткий відрізок прибережної смуги придатний для нормального відпочинку, зазначає видання. Решта території – майже хащі. Та й колір самого берега вже не відповідає своїй назві.

Більш цивілізованим місце відпочинку намагаються зробити лісники: ремонтують альтанки, яких залишилося лише три. Колись тут був ще й будиночок для відпочинку, але, напіврозвалений, із вибитими вікнами, він вже понад 20 років він не приймає гостей.

«Ремонтуємо тут бесідки, очищуємо територію, стежимо за порядком. Намагаємося зробити так, аби люди їхали сюди, бо це й нам на руку: краще зосередити відпочивальників в одному місці, ніж бігати по цілому лісі й дивитися, чи хтось із них, бува, не залишив палаючим вогнище. Так само сміття: що прибрати тут, а що збирати його по лісі, то є різниця!» – каже лісничий.

До слова, на березі Стиру тут досить часто проводять масові заходи: різні змагання, туристичні виїзди тощо. Нещодавно тут проходив туристичний районний зліт, в якому брали участь представники 44-х навчальних закладів краю.

А загалом протягом року відбуваються 4-5 заходів. Тож на Білому березі не лише відпочивають та купаються, а й змагаються.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чоловік побив 77-річну тещу
01 червень, 2012, 10:30
Сміття після відпочивальників вивозять підводами
01 червень, 2012, 10:18