У Ковелі - скандал з видачею землі учасникам АТО

У Ковелі  - скандал з видачею землі учасникам АТО
У місті Ковелі за 30 років не надавали земельних наділів афганцям та чорнобильцям, а зараз їх включили до числа тих кого на рівні з учасниками АТО першочергово потрібно забезпечити землею.

Такий порядок речей послужив причиною сварки між громадським активістом Олександром Гечем та міським головою Олегом Кіндером, - пише "Kowel.com.ua".

Меру міста зауваження видалися образливими: «Ви не хаміть і не ображайте», - сказав він у відповідь на обурення Геча з приводу «земельних справ», які чи не на кожній сесії стають «яблуком розбрату».

У відповідь Кіндеру громадський діяч заявив: «Коли в країні війна і сама державність України може втратитися – єдиними пільговиками до закінчення війни можуть бути лише наші воїни. Хто має сумніви в цьому – будь ласка, спробуйте уявити себе на війні, на передовій… Якщо з наявних 110-ти ділянок завтра роздати 88, людям котрі вже написали заяви, то вже через тиждень виникне серйозна проблема, тому що багато бійців просто не в курсі цих розподілів».

Геч розповів, що наразі створена громадська група, яка контролюватиме земельні питання. Він також запропонував внести в рішення міськради поправки «до закінчення війни надавати земельні ділянки сім'ям загиблих та поранених бійців».

Жвавості до ситуації внесла депутат Ковельради Віра Федосюк, яка вирішила подискутувати. Очевидно обраниці громади не терпілося висловити свою думку, адже навіть не дочекавшись закінчення монологу Геча, депутат, склавши руки, вже стояла над мовцем.

Тим часом міський голова обурився – на його думку принизили афганців та чорнобильців: «Хто вам надав право принижувати чорнобильців? Де ви були, коли був Афган», - гукнув він.

«Справжні афганці не будуть проти, що бійці на передовій зараз більш достойні тих земельних участків», - кинув у відповідь Геч.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З огляду на те що сценарій розподілу ділянок міг бути змінений на повне скасування попереднього рішення, то результат не такий і поганий. Перед сесією з приводу цих наділів було два погоджувальних з громадськістю зібрання і все виглядало на те що ці зібрання, саме для скасування рішення про надання такої кількості безкоштовних ділянок.

Тепер вже постфактум, можна сказати що це рішення все ж заслуговує великої похвали.
Без жодної бюрократії земельні ділянки надано не тільки спритним людям котрі швидко порішали документи учасника АТО, а навіть і чотирьом добровольцям ДУК, у котрих жодних шансів не було на виготовлення цих паперів, на фоні всіх розчаруваннь наші воїни накінець відчули реальну підтримку свого міста. Без сумніву це великий внесок для підвищення патріотизму наших бійців.
Навіть те що трохи своє пропхнули, серед такої кількості ділянок для кращих людей нашого міста, проблема не велика. Як кажуть на москальській мові " И овцы сыты, и волки целы!"
Єдина проблема що резерву ділянок тепер навіть для поранених нема. А що до афганців та чорнобильців, навіть якщо мова йшла б про тих котрі діждались своєї черги на отримання, гадаю до закінчення війни з їми можна було почекати.
Хотів би я побачити як мер переконає скажімо інваліда війни з Росією, в тому що його ділянку справедливо віддали чорнобильцю, чи афганцю... Дану ситуацію я би порівняв з винагородами Коломойського, коли починалася війна на Донбасі, хоч роздавав обіцяне бійцям і не довго, але патріотизму додав воїнам сер'йозно.
Хтозна - може без його хитрощів хутін пуйло, міг нахрапом і до Львова тоді дійти, тоді коли все починалось мутка Коломойського запрацювала не погано.
Відповісти
Гич не громадський діяч, а звичайний провокатор. Давати ділянки треба тільки пораненим та сімьям загиблих, доки не буде порядку з документами. А Гича треба терміново відправити в АТО щоб там він показав свій патріотизм.
Відповісти
Повністю підтримую. Таких "активістів" давно потрібно відправляти в АТО. А то поки хлопці воюють державу обдирають і прикидаються громадськими активістами
Відповісти
Величезне безглуздя, втім як і більша частина "земельної реформи" надавати земельні ділянки учасникам АТО. Для чого: вартість будівництва - неадекватна, обробляти для СГ - мабуть немає чим. Дибіли. Надайте вільні ділянки забудовникам на кшталт Сантехмонтажу та зобовяжіть надати учасникам готові квартири. А поки будується - вручіть АТОвцям державні гарантії у вигляді ваучерів на майбутнє житло. Вже земельні паї роздали пенсіонерам, висновок: облогуюча земля, розвалені СГ підприємства.
Відповісти
Останні новини
У Ковелі - скандал з видачею землі учасникам АТО
30 січень, 2015, 15:47