У Луцьку активісти та правоохоронці говорили про мирні зібрання. ФОТО

У Луцьку активісти та правоохоронці говорили про мирні зібрання. ФОТО
У Луцьку громадські активісти, правоохоронці та представники органів місцевого самоврядування говорили про мирні зібрання.

Учасники круглого столу обговорювали тему законності мирних зібрань, - повідомляє прес-служба УМВС у Волинській області.

Правозахисник, голова ВГО «Інститут Республіка» Володимир Чемерис зауважив, що мирні зібрання - це інструмент, за допомогою якого українці захищають свої права. Зокрема під час виступу доповідач звернув увагу на те, що немає необхідності повідомляти органи місцевого самоврядування про проведення масового заходу, та відзначив, що правоохоронці не завжди належно виконують покладені на них обов’язки з охорони громадського порядку.

"Завчасне повідомлення про проведення масового заходу передбачено чинним законодавством, зокрема статтею 39 Конституції України, – наголосив виконувач обов’язків начальника управління громадської безпеки УМВС України у Волинській області Віталій Тортина. – Міліція у жодному випадку не проти мирних зібрань, а завчасне повідомлення про проведення того чи іншого заходу дасть змогу організувати та проінструктувати наряди задля належної охорони громадського порядку".

Модератор заходу Марія Доманська підтримала позицію правоохоронця щодо необхідності повідомлення влади про проведення різноманітних заходів чи мітингів. І хоч вони сьогодні носять здебільшого соціальний характер, а відтак до фізичних сутичок не доходить, дбати про безпеку їх учасників все одно потрібно.

Представники міської ради запевнили присутніх, що кожному нададуть необхідну допомогу у написанні потрібного повідомлення.

"Загалом на території області немає жодних обмежень щодо проведення мирних зібрань. Сьогодні між активістами та представниками влади та правоохоронних органів із цього приводу є повне порозуміння", – підсумував Віталій Тортина.

Насамкінець Володимир Чемерис відзначив: у 2014 році у регіоні не було жодного позову до суду щодо обмеження проведення мирних зібрань.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку активісти та правоохоронці говорили про мирні зібрання. ФОТО
31 січень, 2015, 13:45