Митрополит Луцький і Волинський засудив тих, хто ходить в церкву Московського Патріархату. ВІДЕО

Митрополит Луцький і Волинський засудив тих, хто ходить в церкву Московського Патріархату. ВІДЕО
У проповіді в неділю митаря і фарисея, виголошеній 1 лютого в кафедральному соборі Святої Трійці, митрополит Луцький і Волинський Михаїл гостро розкритикував тих, хто бажає миру в Україні, кращого життя, але не хоче змінюватись.

Про це повідомляє прес-служба Волинської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Архіпастир навів декілька прикладів.

"Як можна приходити до нашого собору оплакувати загиблого в АТО сина, а після цього йти до храму Московського Патріархату, ставити свічку, кошти з якої підуть на підтримку терористичних організацій, та молитися за його Предстоятеля, який благословляє вбити твого другого сина?", - зазначив митрополит.

На більш побутовому рівні архієрей навів інший приклад. Ми нарікаємо на відсутність коштів, різні кризи, і в той же час накриваємо помпезні святкові столи, більшість наїдків з яких іде у смітник. І щоб не виникало питань, куди поділися гроші, високопреосвященний рекомендує змінюватись.

У чому полягає суть цієї зміни? На думку митрополита, один із початкових варіантів – навчитись правильно любити себе. «Як ви можете дотримуватись заповіді „Полюби ближнього свого, як самого себе“, коли себе не вмієте любити? Навчіться любити себе, тоді ближнього полюбите, і тоді істинно будете любити Бога».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 93
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мудак дурний, вот і вся його природа. В країні війна, а йому лиш би більше прихожан гроші приносили
Відповісти
Повністю із Вами згідна. Де мудрість у людини?... Ще тільки не вистачало тут людей розсварювати... Я була кращої думки про Михаїла... Ницо це... Роби свою справу. люди самі вирішать, куди їм йти і де ставити свічку. А то відчувся вже присмак влади...
Відповісти
Церква відділена від держави. Не старайтесь на свому рівні розсварити людей, адже Господь- це любов
Відповісти
завжди політику приписують. самі навчились би любити а не наклепи наводити . На відміну від КП, МП ні накого не наговарює.
Відповісти
Ніби і говорить так добре, все для тіла і душі, але.. політика в голові "пастиря" далека від Христа. Тому і йдуть люди свічку ставити туди де є Христос і благодать Божа, де проповіді і молитви не про європейське життя і смерть ворогам, а про шлях спасіння наших безсмертних душ. Слава...Богу! Навіки Слава Богу!! І тільки йому.
Відповісти
А хіба Господь не казав про вовків в овечій шкурі?
Відповісти
Фарисей закликає нести гроші тільки в його контору!
Відповісти
Бог один і не має значення, в яку церкву ти ходиш!
Відповісти
Бог Один і Церква - Одна, Єдина,Свята і Апостольска!!!! Так що є різниця куди ходити. Задумаймося в яку !!!!
Відповісти
церква завжди молилася за мир, а тут явне розпалювання ворожнечі між людьми
Відповісти
А тем времени в Киево-Печерской Лавре ежедневно читают молитвы о даровании мира на Украине. Кому что дорого...
Відповісти
Ось воно що! Тепер не дивно читати коментарі Фигвама... пріхожанин нужной церкви! Прополіскані мізки ... інвалід...співчуваю ! А як за своє здравіє подаєш? Теж "Фигвам" пишеш? Є такий православний святий?
Відповісти
Ой дурак...
Відповісти
Згідно Конституції України кожна людина має право вибору віросповідання, кожен сам вирішує куди краще ходити.Він хоче щоб влада силою гнала всіх людей в його храм?Михаїл порушує права інших людей, йому треба було іти в політику а не називати себе "пастирем".Позорище!!!!
Відповісти
Такі " пастирі" і розколюють державу.Ненависть погана штука, але що посіє те і пожне.Наклепи на інших наводити теж не можна.Але хіба це робота простих мирян такого " пастиря" розуму вчити.Головне жити по заповідям і не зважати на таких людей.
Відповісти
Це що він говорить і є справжнє фарисейство. Він сам цими словами вносить розбрат серед людей. А гроші від токарських і столярів брати не цурається.
Відповісти
Бо йому мало грошей,а ще продайте квартири на памятник бандері-так в соборі закликали!
Відповісти
Негарно наводити наклепи, нехай з свого ока колоду вийме, а то в нього "галюніки".Церква це не стіни, а православні люди, на кого він наклепи наводить?
Відповісти
Видно грошей йому дуже бракує!
Відповісти
Михаїл хто твій ближній???
Відповісти
"А митар, ставши здалека, не смів і очей звести до неба, тільки бив себе в груди, кажучи: Боже, змилуйся наді мною грішним!"
Відповісти
ГОСПОДИ! ЧИ МИ ПОЧМАНІЛИ?! НАШИХ ДІТЕЙ Б"ЮТЬ, А МИ ПОМИНАЄМО КИРИЛА!!! ДОПОКИ БУДЕ МОСКОВСЬКА ЦЕРКВА ТУТ - ДОТИ НЕ БУДЕ УКРАЇНИ!
Відповісти
А при чому тут Кирил? Він дітей б"є? І коли це ПЦ не київського патріархату загрожувала Україні? брєд
Відповісти
Вас особисто ніхто не заставляє поминати. Це особиста справа кожної людини.Інші конфесії вам не жмуть??? Найшли за що вчепитись!
Відповісти
Як можна бути священиком, проповідувати про любов до ближнього, коли сам не вміє любити ближніх - православних християн, "іуда" продається за гроші, якщо проводить політику релігійної ненависті до мирян.
Відповісти
несіть мені грошііі
Відповісти
Просто хамовита свиня
Відповісти
"Полюби ближнього, як самого себе", - говорить виступаючий з церковного амвону, але я не бачу, щоб священик любив православного ближнього як самого себе. Де його любов? "Який тато, такі й діти!..."
Відповісти
ГОСПОДИ! ЧИ МИ ПОЧМАНІЛИ?! НАШИХ ДІТЕЙ Б"ЮТЬ, А МИ ПОМИНАЄМО КИРИЛА!!! ДОПОКИ БУДЕ МОСКОВСЬКА ЦЕРКВА ТУТ - ДОТИ НЕ БУДЕ УКРАЇНИ!
Відповісти
Хто? Собко? Чи сам Зінкевич? Хто ви, "КРАЯНКА"?
Відповісти
Де Ваша любов до ближнього, чому ви такі людиноненависні, добре ж ваш "пастир" вас вчить
Відповісти
Завжди хтось комусь заважає. Скоро вірменську церкву побудують чи якусь іншу протестанську і що?Чому ви чіпляєтесь до інших людей? Вам ніхто не вказує за кого і як молитись і ви іншим не вказуйте.Вас схоже добре зазомбували. Стільки злості і ненависті...Наведіть порядок в собі!
Відповісти
Напевно краянка - це сам Михаїл. На якій церкві УПЦ написано, що вона - Московська? Невігластво рулить!

Відповісти
«Не судіть, і не будете судимі; не засуджуйте, і не будете засуджені; прощайте, то простять і вам» (Лк. 6, 37; Мт. 7, 1)
Аналізуючи відео проповіді складається враження, що Євангеліє ставить перед митрополитом Луцьким і Волинський Михаїлом (як перед взірцем християнського життя) планку на запаморочливій висоті: не гніватися зовсім, не пустословити і, відповідно, не засуджувати, і навіть просто не судити - це ні. Осудження, наклеп, відкритий заклик до ворожнечі...Краще почути Слово Боже, ніж подібні слова з уст митрополита.
Хочу побажати всім: «Якщо можливо, наскільки це залежить від вас, будьте в мирі з усіма людьми» (РИМ. 12:18).
Відповісти
стара проблема з патріархатами нагадує нинішню ситуацію з російським телебаченням.
у нас на Волині усі дивуються, як можна вірити в такий обман, абсурд ??
а на сході нашої країни мільйони людей твердо переконані в правдивості нав'язаних переконань.
аналогічна ситуація з патріархатами, відмінність в задавненості цієї проблеми.
на жаль люди ліниві, не цікавляться історією походження патріархатів, сучасними фактами, обох патріархатів,
щоб робити СВОЇ ВЛАСНІ ВИСНОВКИ!!
натомість просто лють бруд.. ніби від цього стане краще..

В Соборі відспівували більшість загиблих хлопців з Луцька і з області, включно з нещодавніми перепохованнями.
Натомість храми мп відмовляються відспівувати загиблих на сході, включно з небесною сотнею.
як можна відмовити в такому?!! відспівати загиблого воїна!! та що може бути гірше??
Відповісти
А чому ви вважаєте, що відмовляють? В яку церкву йдуть відспівувати, в тій і ховають. Поминають і загиблих, і моляться, щоб воїни вернулися додому живими, і щоб накінець на нашій Україні настав мир і спокій. А історією дійсно потрібно цікавитися, ми на щастя маємо таку можливість. але досить часто бачимо лише те, що хочемо бачити
Відповісти
От нащо Ви брешете? У якій УПЦ відмовилися відспівувати загиблого воїна? Це просто огидно!
Відповісти
ось будь ласка

http://zdolbuniv.com/region/rosijska-tserkva-vidmovylasya-hovaty-zahybloho-v-ato-mizochanyna-razom-z-ukrajinskoyu.html

http://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/57230
Відповісти
ПРАВИЛЬНО СКАЗАНО МОСКОВСЬКИЙ ПАТРІАРХАТ ПІДТРИМУЄ ТЕРОРИСТІВ,А ЛЮДИ ЯКІ ЇХ ПІДТРИМУЮТЬ ГРОШИМА,ПОЖЕРТВАМИ Є ВБИВЦІ!!!!!
Відповісти
Що краянка, що українка - одним шрифтом шпарить всяку пургу. Нема розуму - то про що можна такій тлумачити? Тільки побажати, щоб, бува, жовчю не захлинулася.
Відповісти
Вчить любити, а сам храми захоплює. Прийшли як вовки в овечих шкурах, як злодії посеред ночі, незаконно!!!
Відповісти
От і вияснилось, що у Луцьку немало ворогів України, якщо вони захищають церкву, яка молиться за Кіріла. Опам"ятайтеся! Попи московської церкви благословляють ворогів наших вбивати захисників України!
Відповісти
Якби Ви вчились так, як треба...то хоч трохи тямили б у суті канонічної церкви. В Україні Московських церков немає! А от КП - це радше не церква, а партійні збори, бо там священики не мають Божої благодаті, оскільки не перейняли апостольської спадщини. Але то мова для освічених...
Відповісти
О,заворушилося московське болото! Довго ще з вас треба буде вичавлювати "православіє головного мозку".Мали б право щось суперечувати,якби ваші попи не молилися ( і ви з ними) за здоров'я кіріла,що слова не сказав на захист України,а только благаславляєт русскає аружіє і защітнічков русскаго міра.
Відповісти
Он як закавкало московське болото!!! Скажіть богобоязненні канонічні, а чому не відспівууть у ваших москальських церквах невинновбитих українських воїнів?!!! Відчуваєте свою причетність до цих вбивств?!! Кірюша нє вєлєл? Сирітка -Ніфонт за пузом своїм сховався, бо совість і батьківщину свою продав? Україна кров'ю сходить, а фарисейсвуючий Онуфрій в крємлє кривавого Кірюшку чествує? Ох, канонічні православні фашисти, прийде суд Божий! Спитає Господь з кожного де ти був, коли розпинали твою Україну, коли вбивали сатанинські московські слуги її синів, твоїх співвітчизників? Свічечку ставив у московській церкві - кулю купував для вбивства свого брата??? Допомагав Україну розпинати, сорочку з неї останню стягав - москалеві данину давав??? А перед тим як Бог спитає, з вас ще люди спитають!
Відповісти
Не суди і не судим будеш.Краше моліться за спасіння своєї душі і просіть прощення за свої гріхи,а ніж на пузо чуже дивитися!!! За свої гріхи кожен сам за себе дасть відповідь перед Богом.
Відповісти
Підтримую повністю зауваження Українкт і Марусі,яке моральне право має священник оголошувати на Святій Літургії"...помолимось за арх..Кирила .."який позує на камеру коли освячує російських окупантів,лди добрі,бачу час і гре не витравили із вас рабів покірних
Відповісти
Хвора на голову!!! Марія! Лікуйся ... І .. Кайся
Відповісти
От як сатана біснується, коли її окропляють святою водою та щирою проповіддю! Слава Владико Михаїле! Дай Бог Вам здоров'я та сили духу пройти через усі випробування та людську скверну! Не відають, що творять, бо мізки їхні отруєні московсько-попівською пропагандою (словом Божим це не називається). Це все одні й ті ж технології руйнування української нації. На жаль успішної. Вбивство фізичне не таке страшне, як вбивство духовне. Оці очманілі канонічні щотижня ходять на сеанси зомбування. Чи ж прозрять коли-небуть???
Відповісти
Собор,як допіру модно казати віджали розкольники в 1992році в Московського Патріархату.
Відповісти
Отець михаїл людей не бунтуйте кожна людина в які церкві виросла де хрестили там і молиця і дасть Бог і похоронять чи то упц кп,УПЦ МП,ЧИ іншої церкви !НА проповідь виходите з хрестом говоріть наставляйте на путь людей по Євангілії!!!Гроші чому мають бути в москві ви судете по собі напевно !!!!!!!по перше для батюшки зарплату треба дати ,свічки купити треба,та й ремонт провести треба вот і гроші прихожан ,парафіян де а до москви і копійка не доходить!!!Вас на певно волнують гроші пропові була про багатсво тільки ви не по проповіді говорили вас волнують доходи в упц на певно до вас людей ходить вам заздрісно !!!!!!!!!!!! вас упц не чіпає і ви трогайте КОЖНА ЛЮДИНА ВІРУЄ В БОГА ПОРІЗНОМУ І ХТО КУДА ХОДИТЬ НЕ ВАШЕ ДІЛО !!!!!!!!!!ЯКЩО БАБЦЯ ХОДИЛА 78 РОКІВ В УПЦ ТО МАЄ СЛУХАТИ МИХАЇЛА БО ЙОМУ НЕ ПОДОБАЄТЬСЯ НІ ТАК НЕ БУДЕ!!!!!!!!!!!!!! І НЕ ПЛУТАЙТЕ ЦЕРКВУ З ПОЛІТИКОЮ БО ПО ВОДЕТЕСЯ ЯК БАБА СПЛЄТНИЦЯ!!! ЗА ПАТРІАРХА КИРИЛА МОЛИЛИСЯ І БУДИМ МОЛИТИСЯ !!!!!!ДАВАЙТЕ ЗА ФІРАЛЕТА НЕ БУДИМ БО ВІН НЕ ПОДОБАЄТЬСЯ І ТЕ ЩО ВІН ГОВОРИТЬ!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Кажете, що "На відміну від КП, МП ні накого не наговарює"??? А що ж тоді так смердить??? Чи це не канонічні часом свої роти пороззявляли???
Відповісти
Я є прихожанкою церкви МП. у нас після літургії постіно молебінь за мир па Україні, а також за тих українських солдат, які зараз на Сході. Ніхто не благословляє "убивати". Навіщо отець Михаїл таке каже? Це ж не правда. Втакий час не можна провокувати людей на підозру, злість, ненависть.
Відповісти
Я ніколи не думала, що священник може не любити ближнього, а в цей час проповідувати Слово Боже. Я була іншої думки про Вас, Михаїле, хоча і не вважала, що Ви достойний проповідник Божих заповідей. Вас більше прибутки заїли, ніж любов до Бога! Не гоже, батюшко, любити себе більше ніж Бога!
Відповісти
Ніхто в православному світі ніхто не визнає КП,от вони і хочуть звернути на себе увагу
Відповісти
Це все важко назвати проповідуванням! Направду він виглядає як вовк в овечій шкірі! І я схиляюся до цього! Певний що якраз "Київський , так званий, патріархат" і є продуктом кремля, адже саме від цієї структури продовжується розпалювання ворожнечі, причому нахабно, непрофесійно, для ЛОХІВ, простіть мене всі щирі і Божі прихожани цієї структури! Адже є і порядні і розумні там люди! Саме ця структура завадила отримати УПЦ справжню незалежність. ГДБ поставили біля керма свого вірного агента Денисенка(Філарета) ось він і справляється з поставленою задачею "розділяти і володарювати" дуже успішно. А Ви брати і сестри бийтеся і чубтеся, аби не бачили справжнього стану речей!
Невже немає кадрів на посаду цього дядька Міхуїла, який більше тягне на пахана, чи якогось гопніка, аж моторошно коли його називають митрополитом луцьким , та волинським. Ну то таке, адже все таки він комусь подобається , так як і Філарет, явний перефарбований в жовто-блакитне ГДБшник.
Друзі це паразити, які замилюють очі українцям, це непотріб, який треба гнати із цієї землі! Не ведіться на їхні дешеві провокації, не зневажайте братів християн, які жертвують українській армії більше ніж ви можете собі уявити, замість пустих слів з амвону. Він казав про зміни свідомості? То його рецепти це утопія.... У нас є розум відсіяти зерна від полови...... І нам не потрібні дешеві, безграмотні проповіді дармоїдів! АМІНЬ!!!
Відповісти
Благословение Господне на Вас... сказанное все умно убедительно...
Відповісти
Це все важко назвати проповідуванням! Направду він виглядає як вовк в овечій шкірі! І я схиляюся до цього! Певний що якраз "Київський , так званий, патріархат" і є продуктом кремля, адже саме від цієї структури продовжується розпалювання ворожнечі, причому нахабно, непрофесійно, для ЛОХІВ, простіть мене всі щирі і Божі прихожани цієї структури! Адже є і порядні і розумні там люди! Саме ця структура завадила отримати УПЦ справжню незалежність. ГДБ поставили біля керма свого вірного агента Денисенка(Філарета) ось він і справляється з поставленою задачею "розділяти і володарювати" дуже успішно. А Ви брати і сестри бийтеся і чубтеся, аби не бачили справжнього стану речей!
Невже немає кадрів на посаду цього дядька Міхуїла, який більше тягне на пахана, чи якогось гопніка, аж моторошно коли його називають митрополитом луцьким , та волинським. Ну то таке, адже все таки він комусь подобається , так як і Філарет, явний перефарбований в жовто-блакитне ГДБшник.
Друзі це паразити, які замилюють очі українцям, це непотріб, який треба гнати із цієї землі! Не ведіться на їхні дешеві провокації, не зневажайте братів християн, які жертвують українській армії більше ніж ви можете собі уявити, замість пустих слів з амвону. Він казав про зміни свідомості? То його рецепти це утопія.... У нас є розум відсіяти зерна від полови...... І нам не потрібні дешеві, безграмотні проповіді дармоїдів! АМІНЬ!!!
Відповісти
А что делать если у нас в голопристанском р-оне,Херсонской обл,нет Киевского патриархата-только московский
Відповісти
поїхати до Рибалка в Аделаїду той своїм балаболством всі гріхи відмолить)))
Відповісти
Люди, схаменіться!!! Як вам не соромно. Кирило благословляє росіян, щоб вбивали наших дітей, чоловіків, батьків, а ви йому поклоняєтесь, молитесь за нього. Хіба після цього ми українці? Ми єст худоба. Що заслужили те і маємо. Хіба не правіду каже митрополит Михаїл. Ваші діти воюють за Україну, а ви підтримуєте Кирила, Росію. Пробудіться!!! Схаменіться!!! Слава Україні! Слава нашим синам!
Відповісти
митрополит? засудив?такого бути не може-або не митрополит, або не засудив...
Відповісти
звертати увагу. Дурдом за тобою плаче, БОГ і упц кп і близько не стоять. Йдіть краще в АТО, там і наблизитесь до свого- до сатани
Відповісти
Уважаїмі волиняки,для вас мусить то буде неожиданна новость,но я вам скажу такеє.Всі свічки які віте купляєте в церкві,єслі ви туда ходите хоть раз в рік,буть то кп хоть мп то всі свічки вироблєють у москві (підмосков’ї).Бо в нас не продукують таких свічок.І Михаїл тоже звідти їх купляє.То я про слова Михаїла і гроші для москви мєжду прочім.Да і освіту духовную Михаїл здобував в расєї в лєнінграді.А собор то вобше то був з самого початку костел католиків,а потім перестрояний в православний поки його не забрали кп.І була одна церква поки не появилися самосвяти.Дай Боже всім здоровля.
Відповісти
На почитайте сі діду-http://vosk-svechi.in.ua/
Відповісти
Люди, схаменіться!!! Як вам не соромно. Кирило благословляє росіян, щоб вбивали наших дітей, чоловіків, батьків, а ви йому поклоняєтесь, молитесь за нього. Хіба після цього ми українці? Ми єст худоба. Що заслужили те і маємо. Хіба не правду каже митрополит Михаїл. Ваші діти воюють за Україну, а ви підтримуєте Кирила, Росію. Пробудіться!!! Схаменіться!!! Слава Україні! Слава нашим синам!
Відповісти
От молодець дід Свирид, розставив всі крапки над і розказав, хто де і що купляє і куди йдуть їхні гроші, але хіба про це треба проповідувати на службі, та й черевце в нього також немаленьке... але зараз не це потрібно православним людям, необхідно посиленно молитись та каятись у своїх гріхах, щоб Господь послав нам вразумлєніє і прощення гріхів. Тільки любов все перемагає ! АМІНЬ
Відповісти
раніше якось нейтрально відносилась до того, в яку церкву ходити, але на прикладі захоплення угринівської церкви представниками кп, зрозуміла, що саме вони (кп) проповідують і як вони розуміють поняття любов і повага до ближнього.Да зрозумійте ви накінець, що своїми такими виступами, ви розбурхуєте ворожнечу між людьми та ще й в такий складний час.
А Михаіл протиречить сам собі, бо по Божим заповідям, треба возлюбити свого ворога і молитися за нього.Ще й Шевченка він згадав, так він же боровся проти ієзуїтів(католиків),то шановний митрополите, може наказуйте людям , щоб в католицькі храми не ходили , а всі до вас бігли?
Відповісти
Я був на тій службі і перед цею проповіддю була ще одна,душевна і повчальна але фішка в тому що початок тої проповіді був епічним -священик почав розказувати про то щоб прихожани не ходили по ритуальним послугам а приходили до них бо інші брехуни а ми нормальні,і потім почав розказувати про фарисея який превозносив себе над іншими...Напевно грошей не вистачає-ремонт в соборі....
Відповісти
Причина цих його висловів, як на мене, банальна - "програш" УПЦ КП на всіх фронтах. В нього в єпархії практично відсутня місіонерська діяльність ,а "кляті московські попи" встигають і на дітей-сиріт допомогти, і на армію, і в АТО поїхати, і полонених звільнити. От він і б'ється в злобних конвульсіях. Хоча, нехай продовжує в тому ж дусі. Може люди нарешті зрозуміють, хто і хто.
Відповісти
це щось новеньке... а золото на куполі собору покійний Яків купив у москві, сам розповідав, бо воно мовляв, якісніше... заплутано тут все. не судіть, навіть за такий спіч, бо відповідати кожному за себе особисто доведеться.
Відповісти
ліміт на коменти вичерпався, чи прес-служба перетерла?
Відповісти
Правильно говорить коли була предвиборча компанія Януковича то в покровській церкві давали іконки на зворотній стороні був портрет Яника
Відповісти
ЦЕ БРЕХНЯ!!!!!
Відповісти
БРЄД ПОВНИЙ !!!!не бачив ні однієї \\ бруд ллється божевільний
Відповісти
Так, я і справді ніколи не розумів так званий кіївський патріархат. Які з вас служителі Христа?????? якщо ви закликаєте людей до війни, адже як написано в святому письмі "БОГ Є ЛЮБОВ", а де ваша любов, любов до себе???!!!, де в Святому Письмі сповідується любов до себе??????
Відповісти
Люди, до чого тут церква? Ви все починали майданом, а дійшло до святині! Звичайно КПшнікам це на руку... Москва... Відкиньте церкву і проаналізуйте ваш кожний день: російські пісні, музика; продукти з Росії; одяг; і всякі різні мєлочі. Як в людини (так званого митрополита мішки) повертається язик сказати, що свічка це патрон для солдата?! Гроші йдуть на Москву? Якщо ти так смієш говорити, значить сам їх тут шлеш! ЖАХ!!! Не було б ніякого МП, якби ваш улюблений Філаретушка у 92 не зробив СВОЮ ОСОБИСТУ церкву Київського патріархату!!! Церква завжди одна, це не стіни, а живі православні люди! І ще одне чому він (Денисенко) завжди твердить, що нам потрібна одна православна церква?! Він же з її створив, чи не так?! Значить він сам себе церквою не визнає. Це зараз Кирил, а колись був Алексий, Пимен... І мови про патріархати не було. Це ви, патріоти. Можливо в того, хто молиться в ПЦ ( не кп) молитва сильніша за того, хто купляє свічки в КП!!! Простіть за висловлювання. Образити нікого не хотіла
Відповісти
ШКОДА,ЩО ДОКУМЕНТІВ 1992 РОКУ ПРО ПОМІСНУ ЦЕРКВУ НЕ ОПРИЛЮДНЮЮТЬ, ТАМ СТОЯВ ПІДПИС І ВЛАДИКИ НІФОНТА, ЯК І ІНШИХ ПРЕДСТОЯТЕЛІВ,ТА ПІСЛЯ ТИСКУ СПЕЦСЛУЖБИ ВОНИ ГОЛОСИ ВІДКЛИКАЛИ...ПОСПІЛКУЙТЕСЬ З ВЛАДИКОЮ НІФОНТОМ... КОПІЇ ДОКУМЕНТІВ МАЮ НА РУКАХ ЯК ІСТОРИК. І ДУМАЮ ПРИЙШОВ ЧАС ЇХ ОПРИЛЮДНИТИ, БО ЦЯ ПОЛІТИЧНА БРЕХНЯ ПРОТЯГОМ БІЛЬШ ЯК 20 РОКІВ ОСТОГИДЛА...
Відповісти
Сатана свою церкву не трогає.
Відповісти
СУДЯЧИ З КОМЕНТІВ ФСБ ПРАЦЮЄ ВПРАВНО НА ТЕРЕНАХ ВОЛИНІ... А СЛОВА УКРАЇНА, ПАТРІОТИЗМ - ЦЕ ЩОСЬ МІФІЧНЕ... ШЕВЧЕНКО ТАКИ ПРАВИЙ І ЗАРАЗ, ТАКИ МОГОЛИ МИ...
Відповісти
Подивись всюди, а раптом у тебе за спиною агент ГРУ, а може ще страшніше, страшно сказати - ПУТІН
Відповісти
ПРИМІТИВНО
Відповісти
Що ви так нападаєте на православну церкву. Як би ви були патріотом, що так кричите, то були б з тими хлопцями, які воюють, а не сиділи інтернеті і розпалювали ворожнечу між людьми.
Відповісти
МАЮ ПОВНЕ МОРАЛЬНЕ ПРАВО! В РЕАНІМАЦІЇ ПІСЛЯ ПОРАНЕННЯ НА МАЙДАНІ НЕ ВИ БІЛЯ МЕНЕ СИДІЛИ, А МОЇ РІДНІ! І НЕ З ВАС, КОЛИ ВИ ЛЕЖАЛИ ПРИ СМЕРТІ МОСКОВІТИ ГЛУМИЛИСЬ. В МЕНЕ ЄДИНА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА - ЦЕ УКРАЇНСЬКА!!! І ПАТРІАРХ ЄДИНИЙ-ЦЕ ФІЛАРЕТ, ЛЮДИНА З ВЕЛИКОЇ ЛІТЕРИ. ЯКБИ КОЖЕН З НАС ХОЧ МІЛЬЙОННУ ЧАСТИНКУ ЗРОБИВ ДЛЯ УКРАЇНИ ТОГО ЩО РОБИТЬ ВІН, ТО НАША ДЕРЖАВА БУЛА Б ПЕРШОЮ В СВІТІ!!!
Відповісти
На майдані? Поранення? І що ви там робили? За Україну стояли? Патріоти великі!!! Більша половина людей просто не розуміють чому розпочався то й майдан!

Я не можу слухати цей набір слів! Що зробила ця людина "з великої літери"? Він два слова не може толком сказати. Тільки бубнить шо не будь аби думали, що він розумний?
Відповісти
Зрозумійте одне- церква не може створюватися у 92, 50, 77 і так далі роках. Вона з часів апостольських! Якби кожен хотів зробити в своїй країні свою церкву це був би балаган! І одне питання: чому філарета не визнає ні одна православна церква у всьому світі, якщо він такий правильний? Чи це всі крім нього погані?!
Відповісти
Церква УПЦ мп після нападу расеюшки раптом мп відкинула чомусь. Хто чинив тиск на вибір митрополита після смерті Володимира? Хто засуджує Ато? Хто забороняє айфони? Хто благословляє Путіна і супроводжує його на всіх дефілядах? Хто посилає боротися на схід руську православну армію під ликами святих? Хто приіжав до Луцька на мерсах броньованих з спецзвязком і на кого з вас тоді правовірні зійшла благодать і чи не пішов тоді кірілушка по воді випадково? І на останок: ввімкніть логіку, згадайте хто охрестив Русь і де, а святкувати 1025 хотів у расеі, хто обслуговував Януковича, який патріархат у покровській все веде розмови як шуфрич і бойко про мир. Я проти ворожнечі між вірянами, але не віриться, що у нас може бути церква, яка підкоряється агресору. Не можу уявити такого в тій самій Палестині чи середньовічній Шотландії. Треба бути толерантними, а запроданців гнати з своїх лав і тоді все буде гаразд у нашій державі.
Відповісти
А філарет приїжджає на жигулі? Колись ваш улюблений патріарх говорив зовсім інше і спілкувався з зовсім іншими людьми,то зараз праведник.!
Відповісти
http://texty.org.ua/pg/news/movchun/read/38411/UPC_MP_vypravdovujetsa_shho_na_sluzhby_patriarkha
Відповісти
Можна подумати що за здоров"я воїнів моляться тільки в УПЦ КП! УПЦ теж постійно молиться за воїнів, і за здоров"я , і за упокій! Так що не треба розпалювати ворожнечу між людьми.
Відповісти
і я Вірю що у на Українців все буде добре
Відповісти
Як на мене то це непроповідь про те щоб люди згадали що вони перш за все БРАТИ І СЕСТРИ , що Бог один , та потрібно молитись щоб Бог вразумив людей і закінчилась війна нікому непотрібна, братовбивча!Священник не має права закликати до зла, ненависті, а перш за все закликати до покаяння , покаяння перд Богом , оплакування своїх гріхів. Адже по гріхам нашим біди і скорби посилаються.Потрібно звернутись до Бога а не до ПОЛІТИКИ як в даному випадку! Все сказане така нісенітниця , як наші копійки можуть йти на якісь там пулі коли в церкві стільки всього потрібно , як поремонтувати так і за газ , за світло , заробітню плату заплатити та багато всього іншого!Це все просто нікому непотрібна політика ! потрібно щоб Бог був на першому місці а в Вас в голові гроші .... та ще й видумки....! УПЦ МП завжди молиться за мир в Україні , усі священники закликають до миру , братерської любові , І НІХТО ЧУЄТЕ НІХТО не закликає до вбивства , агресії , ненависті! Побійтесь Бога ! Потрібна не популярність, любіть мене бо я красивіший , а ВІРА перш за все , любов , милосердя,щоб закінчилась війна ..щоб більше непокидало нас батьків, братів...а запанував мир!
Відповісти
Останні новини
Митрополит Луцький і Волинський засудив тих, хто ходить в церкву Московського Патріархату. ВІДЕО
02 лютий, 2015, 11:58