На Волині працює комісія з проведення інвентаризації земель

На Волині працює комісія з проведення інвентаризації земель
У Волинській області розпочала роботу спеціалізована комісія з проведення інвентаризації земель сільськогосподарського та несільськогосподарського призначення, розташованих в межах населених пунктів і за їх межами.

Також комісія здійснюватиме оцінку ефективності їх використання, - повідомляє прес-служба ГУ Держземагентства у Волинській області.

Створена комісія на виконання розпорядження голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика, який таким чином поставив мету – підвищити ефективність використання земель, впорядкувати надходження плати за землю.

Днями відбулося перше засідання комісії, яку очолює радник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук. Участь у роботі також взяв начальник Головного управління Держземагентства в області Василь Василенко, фахівці землевпорядних служб області, державної фіскальної служби, представники низки управлінь та відомств області.
Відтак, в ході засідання було поінформовано, що визначено першочергові завдання комісії, а саме:
- виявлення земельних ділянок, що не використовуються або використовуються нераціонально, не за цільовим призначенням;
- виявлення земельних ділянок, які використовуються без оформлення відповідних прав на землю та їх обмежень, або права користування якими не встановлено та не здійснено державну реєстрацію;
- виявлення резервів збільшення надходжень від плати за землю до місцевих бюджетів.

Для оптимізації роботи комісії з такими ж завданнями будуть створені у всіх районах Волині.

Інвентаризація та перевірка використання усіх земель сільськогосподарського та несільськогосподарського призначення, розташованих в межах населених пунктів та за їх межами буде здійснена до 10 березня.

За результатами перевірок буде визначено переліки земельних ділянок державної та комунальної власності, які використовуються неефективно, з порушенням вимог земельного законодавства та не перебувають у власності чи користуванні.

А потому – Головним управлінням Держземагентства в області та РДА, відповідно до повноважень, будуть надані рекомендації органам місцевого самоврядування щодо ефективного використання земель, проведення нормативної грошової оцінки земель, на яких вона не проведена, надання в оренду земель державної та комунальної власності, не наданих у власність та користування на конкурентних засадах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
проінвертизуйте землю в Липинах, тут вже 20 років як немає радгоспу ...а на бумагах досі сіють ...
Відповісти
Останні новини
На Волині працює комісія з проведення інвентаризації земель
02 лютий, 2015, 12:55