На Волині побільшало випадків шахрайства

На Волині побільшало випадків шахрайства
У Володимирі-Волинському активізувались шахраї.

Стурбованість криміногенною ситуацією у місті висловив міський голова Петро Саганюк під час оперативної наради 3 лютого.

Як вже повідомляли, останнім часом почастішали випадки обдурювання підприємців, коли шахраї, представляючись працівниками міської ради, вимагають кошти на АТО, нібито за дорученням міського голови.

Однак це далеко не єдина схема шахраювання, яку застосовують зловмисники.

Начальник кримінальної міліції Володимир–Волинського МВ УМВС України у Волинській області підполковник міліції Андрій Самусєв розповів, що останнім часом почастішали звернення громадян, яких обдурили телефоном.

«Схема, за якою діють шахраї, здається, проста, однак має певне психологічне підґрунтя й основана на грі почуттів, немовби на струнах, тільки не інструменту, а люблячих сердець родичів. До людей лунають дзвінки з неприємною звісткою, мовляв, турбують з міліції бо ваш син (як варіант - брат, чоловік, племінник) скоїв злочин і зараз знаходиться у відділку. При цьому зазвичай називають розповсюджені злочини: крадіжки, нанесення тілесних ушкоджень або ДТП, і пропонують все владнати, треба лишень перерахувати на такий-то номер банківської картки певну суму грошей», - розповів Андрій Самусєв.

«Незважаючи на неймовірну кількість попереджень з боку правоохоронців як через засоби масової інформації, так і через застережливі листівки, жертви шахрайства в паніці виконують всі вимоги «спасителя»», - зазначив міліціонер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині побільшало випадків шахрайства
03 лютий, 2015, 15:38