За дніпропетровськими терористами весь час слідкували - відео СБУ

За дніпропетровськими терористами весь час слідкували - відео СБУ
Глава СБУ Ігор Калінін у п'ятницю оприлюднив відео спостереження за підозрюваними в організації вибухів у Дніпропетровську 27 квітня.

За його словами, терористи незабаром після вибухів вийшли на зв'язок з вимогою перерахувати їм на банківські картки 4,5 мільйони доларів США, - пише Українська правда з посиланням на 9 канал

У відповідь правоохоронці розробили оперативну гру, яка мала кілька варіантів розвитку подій.



"Ми виконували їхні вимоги, так. У подібній ситуації ми включилися в гру, але в гру, запропоновану не ними, а вже безпосередньо ту, яку розробили ми й змусили їх прийняти наші умови для подальшої оперативної опрацювання", - сказав Калінін.

"Повідомлення приходили на нашу електронну адресу. Повідомлення приходили по смс. Мобільний термінал використовувався активно. Картки вони нам присилали поштою. Тобто певні практичні кроки злочинці повинні були здійснювати - вони їх робили. Відповідно вони залишали певні сліди. Відповідно у нас з'явилася можливість ідентифікувати цих осіб", - додав він.

Але коли зловмисники спробували отримати гроші з карток, автомат видав невелику суму і повідомив їм про помилку. Блокування електронних рахунків підвищила агресивність терористів і було прийнято рішення про їх затримання.

Як повідомлялося, 27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, постраждала 31 людина (у тому числі 10 підлітків), 26 з них були госпіталізовані. В даний час в лікарні залишається одна постраждала.

31 травня керівництво МВС і Генпрокуратури заявило про те, що затримані двоє підозрюваних. Зловмисники вимагали 4,5 млн доларів, в іншому випадку обіцяли продовжити здійснення вибухів. 1 червня стало відомо, що затримано чотирьох осіб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пригода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Важко повірити, що злочинці - викладачі вишів, адже настільки неграмотно викладачі навряд чи писали б!
Відповісти
Молодці хлопці(СБУ) оперативно спрацювали. Міцного Вам здоров'я
СЛАВА СБУ !!!
Відповісти
Так а чого, якщо служби знали що будуть вибухи, їх допустили і постраждали люди?
Відповісти
Very nice site!
Відповісти
Останні новини
Помер артист Едуард Хіль
04 червень, 2012, 10:51
За дніпропетровськими терористами весь час слідкували - відео СБУ
03 червень, 2012, 14:25