«Кожен хоче мати краще», – Філарет про «Мерседеси» священиків

«Кожен хоче мати краще», – Філарет про «Мерседеси» священиків
Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет вважає пороком те, що духовенство збагачується, але схвалює користування іноземними автівками, якщо вони потрібні для кращого служіння.

Про це він заявив 4 червня під час прес-конференції у Луцьку.

«Що стосується збагачення духовенства, єпископіату – це порок. Порок цих людей, і від таких людей відступає божественна благодать, про що я говорив у проповіді сьогодні. Те, що в церкві є такі, – ми бачимо. Але Іуда теж був серед дванадцяти. Але це не значить те, що 12 апостолів йшли невірною дорогою», - зазначив патріарх Філарет.

«Іуда був як виняток, і Христос знав, що він є. Він знав, що він є, ходить, не відрізняв його від інших. Так і ці єпископи, архієреї, священики церкви. Але це не значить, що вони духовні. Вони не духовні. Тому що роблять ставку на земні багатства, а не думають про життя вічне. У церкві вони є, але за ними не треба йти», - додав патріарх.

Настоятель Української православної церкви КП засуджує прагнення для розкоші, однак радить керуватися потребою церкви.

«Кожний хоче мати краще. Коли ви будете вибирати між радянською машиною і європейською, то ви захочете їздити на європейській машині, а не на радянській, яка може на дорозі зупинитися. Тому не треба засуджувати гарні машини. Треба робити все краще. Гроші витрачати насамперед на необхідне, а не на розкіш. І тому ці машини, якщо вони потрібні для кращого служіння церкві, то треба їх мати, а якщо це розкіш (хочеш показати, що ти такий багатий), то це гріх», - зазначив патріарх Філарет.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: УПЦ КП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дякуєм що відкрили очі......на одну ту саму річ можна дивитись по -різному.....
Відповісти
Останні новини
«Кожен хоче мати краще», – Філарет про «Мерседеси» священиків
05 червень, 2012, 09:15