Волиняни у Києві мітигнують за українську мову. ФОТО

Волиняни у Києві мітигнують за українську мову. ФОТО
Кілька сотень волинян поїхали до Києва, аби взяти участь в акції опозиції проти нового мовного законопроекту.

Нагадаємо, вранці 5 червня у Верховній Раді прийняли у першому читанні «мовний» законопроект Колесніченка-Ківалова. За нього проголосували 234 депутати. Засідання протривало 5 хвилин.

Опозиція ж одразу залишила зал засідань Верховної Ради на знак протесту проти ухвалення мовного закону.

Як розповів ВолиньPost депутат Луцької міської ради Олександр Пиза, висловити свою незгоду з діями «регіоналів» поїхало щонайменше 150 активістів з волинських осередків «Фронту Змін» та «Батьківщини». Він же виклав у Facebook кілька фотографій з мітингу (див. нижче)

Крім цього, українську мову у Києві захищають ще 250 «свободівців» з Волині, про що повідомив депутат Волинської обласної ради, очільник волинської «Свободи» Анатолій Вітів.

За повідомленнями ЗМІ, мовний законопроект прийшли підтримати прихильники «регіоналів». Ситуацію контролюють сотні правоохоронців. Подекуди виникають сутички, однак зі сцени закликають мітингувальників не піддаватися на провокації. Хоча до опозиційних мітингувальників правоохоронці уже застосовували сльозогінний газ.


Фото з facebook-сторінки Олександра Пизи

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці!!! Хай би вся Україна повстала проти свавільства нерозумних!
Відповісти
Зважаючи на фото (крім Ігоря Г.), складається враження, що наші опозиціонери виїхали на пікнік (фотосесію) до столиці) З усміхнених облич надто просвітлюється праведне обурення щодо прийнятого закону). Особливо Пизи серед дівчат!
Відповісти
Дивлюсь я на веселі обличчя наших опозиціонерів і чомусь згадується фраза: "Передовики!По лицу видать не раз доской почета отмечались..:)
Відповісти
і справді, я теж помітила - усі щасливі і задоволені! усі приїхали черговий раз попіаритись!
Відповісти
А чого опозиція не звертається до людей з закликом у Луцьку зібратись проти даного законопроекту. В Києві потусити це одне, а всіх українців підіймати на боротьбу - це інше.
Відповісти
Піддержую! Якшо наша держава Україна, то всі должні общатися тіко на українській мові! Правда, не можу поняти, чого так мало волинян поїхало на мітінг. Треба було всю область посадити в автобуси і повезти. І не говоріть, шо не хватило би автобусів: Гунчика за шкібарки, всіх слєсарєй обратно із сіл позвозити, запустити проізводство в три смєни - і всьо в лучшем відє! Постскріптум: Нація понад усе (і понад здравий смисл - тоже)!!!
Відповісти
що ви всі пишете. молодці, що поїхали!
Відповісти
Ви шо, мій комєнтарій зарізали? А я ж так красіво написав, на такій бєзупрєчній українській мові!
Відповісти
А волыняне-то почему так распереживались? На Волыни мове ничего не грозит - я одна ,наверное, русскоговорящая здесь осталась )). А в других областях жители сами и решат, как им жить и на каком языке говорить на их родной земле.
Відповісти
По вас вже виїхали.
Відповісти
Спасибо, что предупредили))

Відповісти
Оля,хай наші волиняки-опозиціонери поїдуть у Львів.Там волиняк ненавидять ще більше ніж росіян:)))Для нашої опозиції є одна,хороша приказка "Дурні,не мамонти,вони не вимруть!:)))
Відповісти
+1 не переживай, ты не одна!
Відповісти
Люди на фото, невже вам сьогодні не треба було на роботу?? Знову за рахунок платників податків демагогію розводите???
Відповісти
Осіпов похудав в боротьбі за мову
Відповісти
Останні новини
Волиняни у Києві мітигнують за українську мову. ФОТО
05 червень, 2012, 12:23