Лучани офіційно «залишили» у медзакладах міста більше 20 мільйонів за рік

Лучани офіційно «залишили» у медзакладах міста більше 20 мільйонів за рік
У 2014 році власні надходження медичних закладів Луцька, до яких входять благодійні внески, добровільні відшкодування на витратні матеріали, гранти, подарунки, платні послуги, надходження від ГО «Допоможемо собі» та виплати страхових компаній, становили 20,2 мільйона гривень.

По це йдеться у звіті про роботу медзакладів Луцька за 2014 рік, опублікованому на сайті управління охорони здоров’я Луцької міськради.

Як зазначають у документі, благодійні внески, добровільні відшкодування на витратні матеріали, гранти і дарунки становили загалом 9,5 мільйона.

Платні послуги офіційно обійшлися лучанам у 10, 183 мільйона. Від громадської організації «Допоможемо собі» отримали 294,9 тисячі, а від страховиків – 197,7 тисячі.

Раніше начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федір Кошель нагадав лучанам, що безкоштовну медицину у міських лікарнях забезпечити неможливо.

Так, щоб закупити медикаменти на один день стаціонарного лікування у луцьких медзакладах, треба в середньому 117 гривень, натомість реально за бюджетні кошти можна забезпечити лише 11,9 гривні.

За словами Кошеля, у 2015 році на медикаменти для одного амбулаторного обстеження людини треба 10 гривень, натомість в бюджеті є лише 48 копійок.

Для закупівлі медикаментів на один день перебування у пологовому будинку потрібно в середньому 58,8 гривні, а з бюджету можуть забезпечити лише 8,24 гривні, - каже Кошель.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Медикаменти це одне а скільки треба дати хірургу за операцію; настазіологу;медсестрі.....
Відповісти
Федя-Хабарник поменше би дерибанив комунальне майно, може і медицині в місті перепало би щось !
Відповісти
Останні новини
Лучани офіційно «залишили» у медзакладах міста більше 20 мільйонів за рік
12 лютий, 2015, 16:12