Задрипані луцькі маршрутки: ціна дорівнює комфорт?

Задрипані луцькі маршрутки: ціна дорівнює комфорт?
Маршрутні таксі у Луцьку не вирізняються особливою охайністю: неповноцінні сидіння, бруд під ногами, незрозумілі і, подекуди, непристойні надписи і реклама.

А коли місцеві перевізники говорять про підвищення вартості проїзду і при цьому не поліпшують умови перевезення - це непорядно.

Подібні за змістом повідомлення уже неодноразово надходили на гарячу лінію ВолиньPost.

Нагадаємо, луцькі перевізники хочуть, щоб проїзд вартував як мінімум 3 гривні.

Так, громадська активістка та координаторка спільноти «Якість пасажирських перевезень у Луцьку» у соцмережі Facebook Богдана Стельмах повідомила, що серйозна розмова про підвищення тарифів відбувалася ще навесні минулого року.

«Тоді аргументи перевізників були різними – і те, що в них на амортизацію нічого не залишається, і те, що придбати новий транспорт вони не можуть. Тоді ми дуже активно дискутували з цього приводу і звертали увагу перевізників на те, що насправді з наданням якості перевезень повний бедлам», - каже Стельмах.

За її словами, під час зустрічі з перевізниками активісти звертали їхню увагу на те, що у маршрутках неприбрано й неохайно.

«Окремі - зразкові, але весь інший транспорт в абсолютно неналежній якості. Зрештою, перевізники сказали, що особисто беруть до уваги всі зауваження, що розмовлятимуть зі своїми водіями, але повне навчання провести для всіх вони не можуть, бо графік водіїв часто змінюється. Питання все одно зависло, хоча перевізники сказали, що готові здійснювати конкретні зміни. Але минув рік, і якихось особливих змін мною, наприклад, не помічено. Тоді ж ми говорили про розміщення графіків у транспорті – їх також немає, не кажучи уже про те, щоб вони були на зупинках. В цьому напрямку ніяких зрушень не відбулося», - підкреслила активістка.

Також Богдана Стельмах наголосила, що нині основним завдання перевізників є підвищення вартість проїзду, бо, мовляв, «нереально їздити за 2,50, та й три гривні їх не рятує».

Лучанка Іванка Антонюк каже, що їдучи щоранку маршруткою, спостерігає навколо у транспорті бруд – на підлозі, дверях та вікнах.

«З огляду на це розумієш, що ті поручні, за які щодня беруться сотні людей (і дітей в тому числі) ніякої, навіть елементарної, дезінфекції не проходь. А хіба потім простежиш, чи помило те дитя в школі руки перед обідом?! Хотілося б трохи більше уваги до таких, здавалось би, елементарних речей. Ціна на проїзд росте, а повага до жителів міста - ні. Сумно», - підкреслила вона.

Мешканка Луцька Анастасія Дищаковська зазначила, що раніше ніколи не задумувалася над «чистотою» міських маршруток, та назвати їх насправді охайними важко.

«На перший погляд луцькі маршрутки чисті, прибрані, охайні. Але це на перший погляд. Якщо справді про це думати, то мені здається, водіям, чи хто б цим не займався, необхідно більше часу приділяти на прибирання. Збільшити кількість маршруток і після кожного рейсу прибирати салон, особливо у зимовий, весняний, осінній, дощовий періоди. Стежити за тим, що залишають, що пишуть люди, і це все прибирати. Так, можливо, це звучить надто ідеалістично, але я вірю, що це реально. Європа. Загалом, спрацює "теорія розбитих вікон" і насправді можна поліпшити інфраструктуру міста і так далі», - резюмувала вона.

Лучанин Сергій Бондарук зазначив, що у деяких маршрутках, якими він користується, чисто.

«Постійно бачу таку картину, коли водії 18 маршруту на кінцевій перед від’їздом на рейс миють маршрутки зсередини», - сказав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вони ще платити повині людям щоб їздили в цих драндулетах
Відповісти
Повністю підтримую! Ціну хочуть підняти... та в тролейбусах вже сто раз чистіше ніж в маршрутках..."
Відповісти
Геть маршрутки! Да здравствуют тролейбуси! І дешево, і не забруднюють навколишнє середовище, і не носяться по місту як скажені, переганяючи один одного в гонитві за заробітком!
Відповісти
в тролейбусах пічка останній раз за союзу включалася.
Відповісти
Мені в маршутці комфортніше, в тролейбусах завжди смердить, да і інколи колеса відвалюються!!!
Відповісти
Маршрутки теж смердючі!!!
Відповісти
Не надо срать там где ездишь!)))
Відповісти
Цікаво, це тільки мене підхарює зовнішня реклама через яку нічого не можна роздивитись сидячи в маршутці???
Відповісти
А графік який? Як хочуть так і їздять через кожні два дні в різний час. І так на роботу запізнюєшся, то ще їде так що пішки за ним можна йти. Це стосується маршруту 9А.
Відповісти
Якщо бути уважним, то тролейбуси їздять також не по графіку.
Відповісти
Поцікавтеся на ціни в громадському транспорті в Європі. От в Польщі, наприклад, 4,4 злотих, тобто
більше 20-ти гривень. Чисто, безпечно,надійний графік графік. Платять всі! Зайцям штраф захмарний!
То, що ми в Європу вже не хочемо? - Нам по душі запльований срср?
Відповісти
"тобто більше 20-ти гривень" - осталось только зарплаты сравнить.
Відповісти
робіть щось з 47.Часто дочекатись неможливо
Відповісти
Пані Богдана ви спробуйте в своєму житі створити хоча б одне робоче місце, щоб мати моральне право критикувати людей які побрали кредити на придбання автобусів які на сьогодні нагадують "чемодан без ручки" тобто і бізнесу з ними не виходить і продати нікому не можна
Відповісти
У кожного своя робота, взявся за діло виконуй так як треба! Чому я платячи за проїзд згідно тарифу не можу вчасно доїхати на роботу. Водій маршрутки порушує графік руху. А з мене за запізнення на роботу роботодавець застосовує штрафні санкції, згідно статуту підприємства.
Відповісти
Якби Ваш роботодавець платив європейську зарплату в людей була б змога відповідно заплати за проїзд і одержати європейську якість, а так маємо те, що маємо
Відповісти
До чого тут маємо те, що маємо. Я не кажу , що відмовляюсь платити більше. Я просто хочу хоча б, щоб маршрутки їздили по графіку!!!!!!!!!!!!!!!! З ближніх сіл скоріше можна доїхати, ніж по місту!!! Тому що там є графік розкладу руху і вони його дотримуються, про що не скажеш про міські маршрутки.
Відповісти
А як на рахунок водіїв які за кермом і здачу рахують,і мобільному балакають,і покурити можуть?Деякі старенького пенсіонера чуть не ногами з маршрутки виганяє,коли чує „посвідчення”.
Відповісти
Якщо хочете комфорту,то викликайте таксі там за одну посадку, без сантиметра проізду,заплатите 16 гривень і будете довольні. Запропонуйте проізд по 8 гривень без підняття плану для водія то вам любий водій сам прибере і помиє. А так хто там має прибирати? Може сам водій? Який накрутиться за цілий день.
Відповісти
Останні новини
Задрипані луцькі маршрутки: ціна дорівнює комфорт?
13 лютий, 2015, 13:10