На Волині з кожним роком зменшується смертність

На Волині з кожним роком зменшується смертність
У Волинській області медики помічають значне зниження смертності населення і пов'язують це із тим, що в області покращився стан надання медичних послуг.

Про це повідомив начальник управління охорони здоров'я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк під час засідання колегії управління охорони здоров'я 17лютого.

Він також зазначив, що захворюваність волинян на гострий інфаркт міокарда набагато нижча, ніж у всій Україні. Адже все більше хворих вчасно звертаються до лікарів і проходять професійну діагностику захворюваності. Він розповів, що нині сучасні технології дозволяють передавати дані ЕКГ із карети швидкої допомоги до лікарні, у яку везуть хворого.

«Показники смертності від гострого захворювання органів черевної порожнини стабільні протягом п'яти років і відносно невисокі. Збільшились випадки проведення кесаривих розтинів, але, незважаючи на це, малюкова смертність за минулий рік - 5,95% - це набагато менше із попередніми роками, але все одно є над чим працювати», - мовив Ващенюк.

Начальник управління охорони здоров'я також розповів, що минулого року збільшилась тенденція смертності волинян поза стаціонаром. За його словами, це пов'язано із тим, що люди пізно звертаються за медичною допомогою.

«Кількість захворювань волинян на туберкульоз є тривожною. Абсолютна захворюваність за минулий рік становить 813 осіб і, на жаль, ми продовжуємо знаходитись в стадії епідемії. Лідерами є Ковельський та Ківерцівський райони», - резюмував Ващенюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Просто самі щасливі вже виїхали, а самі нещасні вже вмерли, залишився тільки виживаючий вид...
Відповісти
Люди просто вже не звертаються до мед.закладiв, дороговато....
Відповісти
Нічого, з подіями на Сході цей рік буде урожайним.
Відповісти