Проїзд у луцьких маршрутках – 3 гривні. «Гріх жалітися», - перевізники

Проїзд у луцьких маршрутках – 3 гривні. «Гріх жалітися», - перевізники
Із 20 лютого проїзд у всіх автобусах на міських маршрутах становитиме 3 гривні.

Таке рішення прийняли під час засідання виконкому Луцької міськради у середу, 18 лютого.

Як ідеться у проекті рішення «Про вартість проїзду в автобусах, що працюють на міських маршрутах у звичайному режимі руху та у режимі маршрутного таксі», для дітей шкільного віку від 6 до 14 років встановлять вартість проїзду - 1 гривня.

Як зазначив під час засідання виконкому заступник міського голови Тарас Яковлев, у Луцьку є 28 автобусних маршрутів, на яких курсує 251 автобус. При цьому, за його словами, 9 автобусів пристосовані для перевезення інвалідів.

Під час обговорення тарифів член виконкому Богдан Климчук зауважив, що рентабельність, яку закладають в тариф – 5%, це показник, із яким не буде працювати нормальний бізнес. Також він зауважив, що тарифи піднімали лише на основі моніторингу 9-и маршрутів, а не 28-и маршрутів.

Тарас Яковлев відзначив, що перевізники хотіли рентабельність 10%, однак в міськраді не погодилися, щоб різко не збільшувати тарифи. Також він зауважив, що у ціну не закладають інвестиційну складову, а тому це «тариф виживання».

Яковлев пояснив, що 3 гривні – ціна, якій відповідає вартість палива 20 гривень, натомість паливо вже коштує більше. Тому він прогнозує, що перевізники захочуть подальшого збільшення.

Голова Асоціації перевізників міста Луцька Ігор Семеніхін відзначив, що в Чернівцях інтервал руху маршруток – 15 хвилин, а в Луцьку – 3-5 хвилин (на деяких маршрутах), а тому лучанам не варто жалітися на те, що маршрутку доводиться чекати довго.

Також він відзначив, що «по науці» рентабельність перевезень має бути 35%, а не 5%, як нині. Семеніхін вважає, що на тариф 3 гривні «гріх жалітися», адже при таких цінах доведеться скорочувати кількість маршруток, мовляв, лучани «можуть і 10 хвилин почекати».

Цікаво, що рішення про підвищення тарифів пройшло із мінімальною перевагою - 10 голосів (всього членів виконкому 19).

Нагадаємо, у пояснювальній записці до проекту рішення йдеться, що в тариф 2,5 гривні закладали вартість палива 17 гривень за літр, натомість наразі вона більша за 20 гривень, а витрати на паливо у собівартості – 55%.

Ціни на шини із квітня 2014-го року зросли із 1650 до 3200 гривень, вартість акумуляторів – із 940 до 1800 гривень, а вартість технічного обслуговування автобусів зросла на 50%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 27
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а з 20 березня мабуть по 5 грн.
Відповісти
Яких 3-5 хвилин? Ви взагалі маршрутками їздите хто це пише ? А 9А з яким інтервалом їздить? 25-30 хвилин. Поки 9А дочекаєшся то три чотири 9 проїде. І останній рейс, якщо в центрі сідаєш то 21.25. Так має бути?
Відповісти
працює бухгалтерія бандюків...живемо по-новому.
Відповісти
За логiкою ринку кiлькiсть пасажирiв повинна зменшитись - рiст цiни на проiзд не компенсуеться ростом доходiв пасажирiв.
Відповісти
За цією ж логікою даний процес самопідсилюється - зменшення кількості пасажирів веде до зниження рентабельності.
Відповісти
Населенню варто бойкотувати маршрутки, а краще пересідати на тролейбуси......
Відповісти
А ті хто голосував за це рішення точно машинами їздять!
Відповісти
Будьте ви П Р О К Л Я Т І!
ЛИЦЕМИРИ!!!
Відповісти
а тепер про нашу рентабельність:
2012 рік зарплата 1200 (100 дол.),
2013 рік зарплата 1200 грн.(80 дол.),
2014 рік зарплата 1200 грн. (80 дол.)
2015 рік зарплата 1500 грн. (60 дол.)
Як вам таке?і це при тому,шо ціни виросли більш як вдвічі!!!!!!
Відповісти
«по науці» громадським транспортом повинен займатись муніципалітет і працювати на мінімальній рентабельності, а то й лише на самоокупності. у нас же міськрада замість розвивати громадський траспорт, в т.ч. електротранспорт, віддала його за відкати баригам, яким завжди всього мало.
невже хтось вірить. що перевізники працюють на 5% рентабельності? вони б краще гроші в банк поклали під 25% річних.
Відповісти
2013 р - ЗП 2100 грн
2014 р - ЗП 1900 грн
2015 р - ЗП 1750 грн
О!
Відповісти
може хто знає де взяти пояснювальну записку до проекту рішення та ті розрахунки й обґрунтування ціни?. А то пишуть, що на основі їх все розраховано, але ніхто загалу їх ніколи не показує.
Відповісти
http://www.volynpost.com/news/46955-u-luckradi-obruntuvaly-chomu-proizd-u-vsih-marshrutkah-maie-buty-po-3-gryvni-dokument
Але чому вартість акумуляторів і шин не включають до амортизаційних витрат, а винесли окремими рядками? І взагалі в тому розрахунку чорт ногу зломить - де формули, за якими вони обчислили оті 3,62 або 2,72???
Відповісти
В Києві по 6 і всі це сприймають нормально.Я розумію, що зарплата в Києві вища,але вартість соляри і запчастин однакова і в Луцьку, і в Києві.
Відповісти
12 грудня в Києві були ще маршрутки по 3.50, і там усе залежить від дальності маршруту
Відповісти
Я б поклав би в банк під 25 відсотків, якби зараз знайшовся якийсь придурок, який купить маршрутки. Продати зараз нічого не можна.
Відповісти
У нашому набагато меншому містечку 2,50 грн. То в Луцьку 3,00 грн це ще по-Божому.
Відповісти
В нас тут про людей ніхто не думає... Ті хто там голосували, вони на маршрутках мабуть і не їздять, то як вони можуть говорит про інтервал руху. Щоб доїхати на Володимирську навіть в день буває потрібно прочекати більше 9хв.,хоча сюди їздить аж 3 маршрути: 25, 29, 30 я вже не говорю скільки чекати потрібно ввечері, після 21.00 години.. Це просто жах, і ще вони хочуть скоротити кількість маршруток.. І плюс до того, якщо вже вони збільшують ціну на проїзд, то нехай роблять все для того щоб маршрутки були чистими.
Відповісти
Вертаюсь ще до теми аби були створені якійсь проїздні квитки... (якими можна було б фіксувати к-ть пасажирів і тим самим збільшились би доходи перевізника в полову разів точно) за якусь помірну вигідну ціну і пасажирам і перевізникам, адже при з/п 1500 грн. я змушена щодня їздити по 4 рази, чого вони лише кричать про підвищення цін на все, а забули про зарплату яка залишається стабільною... вже достали до неможливого! Самі хай сядуть і попробують в їхніх найкращихВСвітіМаршутках і поїздити і почекати!!!
Відповісти
Талони, жетони, проїзді квитки - любий крок в цьому напрямку дасть суттєвий результат! Що стримує? - надвисока жадібність та некомпетентність в виконанні службових обовязків.
Відповісти
Проїзд в Луцьку при СССР був 5 коп
Відповісти
І То є правильно.
Відповісти
Якщо інтервали між маршрутками зроблять, як написано, 10-15 хвилин, то,вибачайте,можна буде і тролейбусом поїхати. Там дешевше і комфортніше
Відповісти
Я буду ходити пішки. Зарплати на хліб не вистачає а на проїзд тим більше.Всі дуже добре вміють рахувати, а те що зарплати в людей мізерні то це ніхто не враховує.
Відповісти
моніторинг діяльності маршруток не зроблено, квитки водії видають фальшиві, маршрутки брудні, ніякої безпеки руху немає.... і усі одноголосно голосують про підвищення вартості проїзду!!! бєзпрєдєл, який кришує міська рада!!!!
Відповісти
А коли дитині вже виповнилося 14 то вона платить 3 гривні?
Відповісти
Часто ремонтую машину і пересідаю на маршрутку. Відчувається інтуїтивно, що ПРОЇЗД ДЕШЕВИЙ. (Не судіть строго, що, мол, "в людей немає грошей", "в країні війна", "магнітні бурі". Це інші питання. Говорю чисто економічно.). Навіть, якщо грубо порівняти з 10-річною давниною, майже при всіх курсах тоді - проїзд вартував 30 центів. То зараз його приємна для бізнесу ціна - 6грн, виходить. Ясно, що всі бізнеси "піджали ремінці" і не мають захмарних прибутків, але все ж.
Відповісти