Луцьких маршрутчиків не перевіряють, бо нема кому

Луцьких маршрутчиків не перевіряють, бо нема кому
Ще у вересні минулого року Луцька міська рада прийняла рішення «Про забезпечення участі територіальної громади м. Луцька у здійсненні громадського контролю за роботою громадського транспорту міста Луцька».

У рішення йшлося про те, що члени громадських організацій можуть на волонтерських засадах стати «громадськими інспекторами», а саме: перевіряти водіїв маршруток на предмет етичності.

У коментарі ВолиньPost депутат Луцької міської ради Роман Романюк розповів, що ця ініціатива реалізувалася у вигляді рішення міської ради «Про положення про громадський контроль за роботою громадського транспорту міста Луцька».

За його словами, рішення наразі є чинним, однак, чи були охочі контролювати маршрутні таксі.

«Тобто, громадські організації міста Луцька мають право звернутися в управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради, подати відповідні клопотання своїх членів. Управління готує проект рішення виконавчого комітету. Далі особи отримують посвідчення та статус громадського інспектора у громадському транспорті. Основний контроль здійснюється за дотриманням етичного кодексу водія у маршрутному таксі, бо в червні 2013 року було прийнято рішення міської ради «Про затвердження етичного кодексу водія таксі та маршрутного таксі в місті Луцьку». Там прописані основні вимоги, які стосуються водія транспортного засобу», - каже Романюк.

Він підкреслив, що управління транспорту, на жаль, не використовувало «кодекс етичності» якісно в роботі, тому довелося залучати громадських інспекторів.

Начальник управління транспорту та зв’язку Луцькради Анатолій Миронюк зазначив, що заявок від громадських організацій щодо наміру стати «громадським інспектором» у Луцьку не надходило.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бачив 18 маршут їздили студенти і записували к-ть пасажирів щоб порахувати рентабельність маршуту.
Відповісти
Згідно законодавства право первіряти водіїв громадського транспорту мають право контролери від перевізника. Але очевидно "бідним" нема за що вводити їх в штат підприємств, та і не ввигідно. А наші "громадські організації" як і управління транспорту мерії тільки і вміють що лозунги видавати, а не діло робити.
Відповісти
Луцька влада є беспорадною і брехливою. Контролювати можуть повнолітні, повносправні, особи за угодою з міскою владою за гроші з штрафів за порушення з боку водіїв. Контролювати можуть пасажири, але для цього в салоні має бути таблчика з іменем водія, що веде автобус та номер телефону, куда можна буде поскаржитись.
Відповісти
І так скажу вам,що на даний час на маршутках немає великого прибутку.І люди незаохотно вже не їздять так як їздили раньше.Тому можу вам сказати що зарас де які маршути не витягують даже до заправити автобус на якому вас перевозять.Дякую за увагу.
Відповісти
Пiшли Ви всi в жопу, як ми iздили, так i будем iздити.
Відповісти
Як приміщення отримати в оренду за 1грн/рік, то цілі черги стоять, а як перевіряти маршрутчиків, то й нема кому.
Відповісти