«Процедура люстрації суддів фактично заблокована», - голова Луцького суду. ВІДЕО

«Процедура люстрації суддів фактично заблокована», - голова Луцького суду. ВІДЕО
Про долю судді Віталія Ковтуненка та результати люстраційної перевірки суддів Луцького міськрайонного суду повідомив голова цього суду Михайло Квятковський.

Про це йдеться в ексклюзивному інтерв’ю керівники луцького суду для «Громадське.Волинь».

Михайло Квятковський зазначив, що з грудня 2014 року проводиться люстраційна перевірка відповідно до закону «Про очищення влади». Двадцять один суддя написали заяви про те, що дають згоду на проходження такої перевірки. Зараз матеріали стосовно кожного із суддів вивчають різні контрольні органи. Коли чекати результатів перевірки – невідомо.

Що стосується судді Віталія Ковтуненка, який під час подій на майдані ухвалював рішення про взяття під домашній арешт трьох активістів Майдану, а саме Маї Москвич, Ігоря Гузя та Сергія Григоренка, то за словами посадовця, відносно нього ініційовано перевірку Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії. А поки він і далі працює суддею. Звільнити його ні підстав, ні повноважень, за словами Михайла Квятковського, у голови суду немає.

Те саме підтвердила й представник Громадського люстраційного комітету Олександра Дрік. За її словами, процедура люстрації суддів фактично заблокована, оскільки досі не працює Вища рада юстиції. Саме на цей орган покладено повноваження ініціювати перед Парламентом питання про звільнення судді.

Сам Віталій Ковтуненко давати будь-які коментарі журналістам відмовився. Пояснив, що і так про нього написали чимало образливих слів, тож поки не буде висновку кваліфікаційної комісії, нічого розповідати не буде.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рука руку миє!
Відповісти
І значить поки не працює Вища рада юстиції то всі "чесні"судді будуть на своїх посадах!вони просто думають шо все стихне і їх "пронесе"!
Відповісти
Квятковський - це один з кращих варіантів (якщо не єдиний), на такій посаді....
Відповісти
Останні новини
«Процедура люстрації суддів фактично заблокована», - голова Луцького суду. ВІДЕО
20 лютий, 2015, 10:35