Директора ПТУ судитимуть за хабар

Директора ПТУ судитимуть за хабар
Прокуратура міста Нововолинська Волинської області скерувала до суду кримінальну справу щодо директора одного з місцевих ПТУ за фактом незаконної вимоги оплати за навчання у державному навчальному закладі.

Про це повідомляє прокуратура Волинської області.

Досудовим слідством встановлено, що директор навчального закладу порушив вимоги ст. 53 Конституції України та ч. 2 ст. 5 Закону України «Про професійно-технічну освіту», якими передбачено, що професійно-технічна освіта здобувається громадянами України в державних і комунальних професійно-технічних навчальних закладах безоплатно, за рахунок держави.

У серпні 2011 року освітянин незаконно вимагав від батьків першокурсників оплату за навчання. Гроші в сумі 800 гривень з кожного потрібно було сплатити на вказаний рахунок.
Батьки учнів, виконуючи незаконну вимогу керівника-освітянина, перерахували на рахунок ПТУ майже шістнадцять тисяч гривень.

Наразі міру покарання директору ПТУ за вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.183 Кримінального кодексу України (порушення права на отримання освіти) визначатиме суд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Директор привласнив ці гроші? Про який хабар іде мова? Де тому ж директору взяти кошти на придбання підручників для учнів чи ремонт даху, якщо профтехосвіта фінансується вкрай незадовільно - тільки зарплата, стипендія та енергоносії?
Відповісти
профтехосвіта сама незахищена
Відповісти
Останні новини
Директора ПТУ судитимуть за хабар
07 червень, 2012, 12:42