У Луцьку - всеукраїнський дебатний турнір «Волинська толока». ВІДЕО

У Луцьку - всеукраїнський дебатний турнір «Волинська толока». ВІДЕО
У Луцьку збирається інтелектуальна молодь з усієї України, аби позмагатися за кубок дебатного турніру «Волинська толока».

Турнір відбудеться 28 лютого-1 березня в приміщенні Волинської обласної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки (вулиця Шопена, 11), - повідомляють організатори.

У змаганнях можуть взяти участь як гравці з досвідом, так і новачки, адже захід складатиметься з двох етапів: 28 лютого – відбудеться дебатна школа (учасники зможуть прослухати комплекс тренінгів від досвідчених дебатерів та підвищити рівень своєї майстерності) та 1 березня – безпосередньо турнір та змагання за кубок.

Для того, аби взяти участь в турнірі – потрібно зареєструватись . Для участі буде відібрано 24 команди, котрі продовжать боротьбу за кубок та титул кращих дебатерів України.

Крім того, організатори обіцяють цікаву дозвільну програму та захопливу екскурсію містом з багатою історією.

Організатори заходу – Луцький дебатний клуб «Інтелектуальна толока». Турнір відбувається за підтримки «Української миротворчої школи».

Детальніше на сторінці "Волинської толоки" в мережі Вконтакте.

Контактні телефони: 050 517 68 71; 097 876 42 15.

Довідково:

Дебати — командна, рольова інтелектуальна гра, суть якої полягає в тому, що обрані команди аргументовано доводять тезу, запропоновану до обговорення, а інші — опонують їй.

Як гра — дебати демократичні, оскільки передбачають чесність, рівність можливостей, повагу до опонента, толерантність і, одночасно, критичне мислення. Участь у дебатах, зокрема навчальних, дає учасникам змогу відчути переваги такого способу обговорення дискусійних питань. Обов'язок кожної з команд кваліфіковано та в межах певних часових рамок представити свою позицію, власні аргументи «за» чи «проти». Гру оцінює суддя або колегія суддів, які визначають переможця в раунді.

В Україні дебати з'явилися 1994 року, коли міжнародним фондом «Відродження» була започаткована програма «Дебати Карла Поппера». Наразі однією з небагатьох організацій, яка розвиває дебати в Україні, є ВМГО «Федерація дебатів України». Також функціонує ВМГО «Дебатна Академія».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку - всеукраїнський дебатний турнір «Волинська толока». ВІДЕО
24 лютий, 2015, 14:30