Мер Волновахи в Луцьку вшанував вбитих бійців з 51 бригади та героя Майдану. ФОТО

Мер Волновахи в Луцьку вшанував вбитих бійців з 51 бригади та героя Майдану. ФОТО
У Луцьку вшанували пам’ять волинян-військовослужбовців 51-ої механізованої бригади, які загинули в результаті обстрілу під Волновахою, а також відвідали могилу луцького героя Майдану, бійця сотні самооборони «Волинська Січ», який загинув у Києві, Василя Мойсея.

Захід відбувся 24 лютого на кладовищі у селі Гаразджа та на меморіальному комплексі «Вічна слава» у Луцьку.

Приїхали виразити свою солідарність міський голова Волновахи Сергій Демченко, народний депутат України (мажоритарник по Волноваському виборчому округу) Дмитро Лубінець та міський голова Кузнецовська Ігор Куц.

Представники Луцької міської ради разом із делегацією з міста Волноваха поклали квіти до могил загиблих в зоні проведення АТО військовослужбовців на кладовищі у селі Гаразджа та могили Василя Мойсея.

За словами секретаря Луцької міської ради Сергія Григоренка, гості приїхали вшанувати пам’ять загиблих під Волновахою чотирьох луцьких військових – Віталія Махновця, Дмитра Йовзика, Володимира Прокопчука та Володимира Зарадюка.

«Це хлопці, які загинули на Сході України за її незалежність та й всіх нас зрештою. Символічно, що ця алея почалася з саме тих бійців, які загинули під Волновахою в травні 2014 року. Разом ми хочемо віддати шану цим хлопцям. Кузнецовськ, Луцьк, Волноваха – разом. Ми хочемо миру, та аби ці могили були останніми. Вклоняємося їхній пам’яті…» - підкреслив Григоренко.

Також Сергій Григоренко нагадв, що уже завтра у Луцькій міській раді підпишуть угоду про співпрацю з Волновахою, до якої також які місто-партнер долучиться Кузнецовськ.

Мер Волновахи Сергій Демченко зазначив, що сьогоднішній приїзд делегації – це данина хлопцям, військовим з Луцька, життя ких обірвалося у селищі Благодатне Волноваського району.

«Міський голова Луцька і я хочемо показати людям, що ми не просто Схід і Захід, а дійсно ті люди, які прагнуть миру в нашій країні, прагнуть, що ми відкрито дивилися один одному у вічі, щоб ми були єдиною країною. На прикладі міст, хоч і різних за відношенням до подій в країні, за людьми, що проживають ц цих містах, та ми все ж таки єдина країна. Я, як мер Волновахи, і тоді, і зараз закликаю всіх нас пробачити один одного і всі ми будемо прощені», - резюмував Демченко.

Народний депутат України Дмитро Лубінець наголосив, що йому дуже приємно, що маленьке місто на Сході України, якезавжди виступало за єдину та неподільну Україну, стане містом-побратимом великого обласного центру.

«Знаєте, у нас громадянське суспільство розвивається набагато динамічніше, ніж інститути влади. З одного боку, це звичайно добре, а з іншої – влада повинна наздоганяти суспільство. Ми відчуваємо допомогу, які Луцьк нам надає. Та й не лише Луцьк… Взагалі, західна Україна об’єдналася у своєму пориві допомогти Сходу. Я вам скажу, що дуже багато патріотів є на Сході, які з самого початку виступали лише за єдину Україну, однак, на жаль, влада на Сході відсторонилася від цих процесів, що привело до війни», - інформув нардеп.

За його словами, Волноваха розраховує на співпрацю в освітній та соціальній сфері, оскільки зараз місту «не витрамати без допомоги західних товаришів».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Мер Волновахи в Луцьку вшанував вбитих бійців з 51 бригади та героя Майдану. ФОТО
24 лютий, 2015, 19:23