У Луцьку депутати не хочуть звертатися до Порошенка щодо імпічменту

У Луцьку депутати не хочуть звертатися до Порошенка щодо імпічменту
Під час сесії міської ради більшість депутатів не підтримали рішення про звернення до Президента Петра Порошенка щодо врегулювання процедури імпічменту.

Таке рішення прийняли у середу, 25 лютого.

Проти пропозиції Осіпова виступили депутати Роман Романюк та Василь Гриб. Зокрема Романюк зазначив, що краще займатися проблемами міста.

«Коли собаці немає чим зайнятися, вона щось собі лиже», - прокоментував він пропозицію Осіпова.

Натомість Гриб відзначив, що такі пропозиції «на руку ворогу», тобто спричиняють дестабілізацію ситуації в країні.

Натомість сам Андрій Осіпов нагадав, що у структурі фабрики Roshen Президента Порошенка є фабрика в російському Ліпецьку, а це чомусь «ніхто не називає підігруванням ворогу».

Публікуємо текст звернення, який пропонував Осіпов:

Україна має багатовікові демократичні традиції. Українці є вільним народом. У відповідності до статті 102 Основного закону Президент України є гарантом додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина. Згідно із Конституцією України, в державі гарантоване місцеве самоврядування.

Міжнародні інституції протягом багатьох років звертають увагу української влади на необхідність законодавчого врегулювання процедур імпічменту Президента України, які визначені ст. 111 Конституції України.

Вимоги про законодавче врегулювання процедур імпічменту тривалий час були політичними гаслами партій Батьківщина, Фронт Змін, Свобода та інших.

Відсутність чіткого механізму імпічменту глави держави зумовлює небезпеку для демократичного устрою, негативно впливає на функціонування механізму стримування і противаг. Зрештою зрозумілий і простий спосіб усунення глави держави з займаного поста є запобіжником узурпації влади, а також утворює можливості висловлення волі народу без проведення революцій та масових заворушень. Закон про імпічмент Президента України повинен існувати незалежно від прізвища, майнового і соціального стану та походження особи, яка займатиме цей пост. Також закон повинен передбачати достатньо гарантій, щоб його не можна було змінити чи скасувати на догоду діючої влади.

Саме Президент України є гарантом державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина. Виразниками волі народу в вищому законодавчому органі України є народні депутати України.

З огляду на викладене, Луцька міська рада звертається до Президента України Порошенка П.О. та народних депутатів України з проханням невідкладного ухвалення закону щодо імпічменту Президента України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це підспівувати ворогу! Мендаун вмрішує...
Відповісти
молодець, а ті пришибєї скоро втратять мандат довіри.
Відповісти
То, може нам Верховну зРаду розпустити, а Луцька міськрада буде вирішувати, що робити в країні. Ми ще й грошей на пільги і зарплати нардепам зекономимо. Давайте наступний проект від ЛМР за ініціативи Осіпова буде саме таким.
Відповісти
Колишніх регіоналів і комуняк у Луцьку не бракує, пан Осіпов їм підігрує?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку депутати не хочуть звертатися до Порошенка щодо імпічменту
25 лютий, 2015, 19:41