Нардеп у Луцьку «забракував» ініціативу Гунчика щодо об’єднання сіл

Нардеп у Луцьку «забракував» ініціативу Гунчика щодо об’єднання сіл
Народний депутат Іван Кириленко виступає проти позбавлення підтримки «збиткових» сільських рад у 2015 році, щоб змусити їх об’єднуватися у більші громади.

Про це він розповів під час прес-конференції у Луцьку в четвер, 26 лютого.

Нагадаємо, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик зазначив, що із обласного бюджету Волині та, можливо, районних не будуть «кормити» ті села, де сільський голова часто не може зібрати гроші собі на зарплату. Це запроваджують, аби села об’єднувалися у більші утворення зі спільним бюджетом.

Кириленко вважає, що не можна різко впроваджувати такі зміни, об'єднання, мовляв, має відбуватися лише добровільно і поступово з ініціативи громади.

Тому він пропонує зобов’язати здійснювати виплати місцевим бюджетам з районних в обсязі не меншому, ніж затверджений у 2014 році.

Також Кириленко у одному із запропонованих на розгляд Верховної Ради законопроектів пропонує зараховувати в бюджети сіл та селищ податок на доходи фізичних осіб. Таким чином до них зможуть залучити близько 1,5 мільярда гривень. Ще він пропонує нарахування в бюджети сіл 50% рентної плати за користування лісовими ресурсами (213,7 мільйона гривень).

Нардеп нагадав, що нині аграрні холдинги платять більшість податків за місцем реєстрації, інколи у великих містах. Натомість шкоду екології вони завдають у селах та використовують сільські ресурси. Тому і податки великі агропідприємства, мовляв, мають платити у бюджети сіл, де розташовані їх підприємства й угіддя.

Ще варто платити за користування водними об’єктами за місцем їх знаходження, а не за місцем реєстрації суб’єкта. До того ж Кириленко у своїх законодавчих ініціативах пропонує ввести оподаткування на розваги, тобто податок на «розваги» у мисливських угіддях, які мали б надходити у бюджети населених пунктів.

Також нардеп пропонує спрямувати 15% акцизного податку на автомобільне пальне в районні бюджети у вигляді субвенцій на реконструкцію сільських доріг (3,5 мільярда гривень).

Лише після цього, на думку Кирленка, можна реально розраховувати, що українські села себе «прогодують».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бувший комсомольський секретар Кириленко тільки совковості може навчити.
Відповісти
Все вірно. Сільські голови тільки знають, що дерибанити землю.Питання утилізації сміття за кошти громади, покарання за утримання прибудинкових територій в антисанітарному стані,безкоштовне вуличне освітлення біля будинків" потрібних людей" за рахунок коштів ради, і багато іншого над чим потрібно пошевелити мізками.
Відповісти
Або депутат без розуму, або обласна рада себе самоліквідувала. Хто і скільки платить селянину за здане молоко? Хто гарантує селянину передоплату за вирощені зернові, технічні культури? Хто гарантує мінімальні кредити на розвиток сільського господарства? А що це за рентна плата за користування лісовими ресурсами? Ви ж самі придумали закон - ліс не рубається, гриби не збираються. Мисливське господарство веде УТМР. У власників паїв дозволу не питало. Гроші нікому не платило. Хтось вирубав дерева уздовж доріг, а на грейдер грошей не має. Де народний депутат із Києва знайшов у Волинських селах фізичних осіб, які мають офіційно роботу, ще й за це податок мають платити? А Гунчик , що живе на іншій орбіті, своя думка теж має бути?
Відповісти
У яблучко попав Кириленко! Так найняті агроолігархами тролі засуєтились. Що злякались? Рошен не зможе разом з народними фронтовиками та різними Мордами всю землю заграбастати?
Відповісти
Останні новини
Нардеп у Луцьку «забракував» ініціативу Гунчика щодо об’єднання сіл
26 лютий, 2015, 18:15