На Волині лісники скаржаться, що міліція «закриває очі» на крадіжки лісу

На Волині лісники  скаржаться, що міліція «закриває очі» на крадіжки лісу
У Камінь-Каширському районі через неналежену роботу міліції уникнули покарання крадії лісу, - заявляють лісники ДП «Городоцьке ЛГ».

Про це йдеться на сайті обласного управління лісового та мисливського господарства.

23 лютого цього року під час патрулювання лісових масивів ДП «Городоцьке ЛГ» Лишнівського лісництва обходу №2 Камінь-Каширського району майстер лісу виявив незаконну порубку 10 сосен.

Він повідомив про це лісничого, той – інженера з охорони та захисту лісу. Як розповів головний лісничий ДП «Городоцьке ЛГ» Богдан Ковальчук, під час огляду місця скоєння незаконної порубки працівники рейдової бригади держлісгоспу встановили, що лісопродукцію вивезли у напрямку річки Стохід.

Під час огляду берега річки, куди вели сліди від підводи, виявили свіжу кору від лісу та пом’яту траву. Це дало підстави зробити припущення, що крадену лісопродукцію вкинули в річку Стохід і сплавили її до села Боровне.

Оглянувши протилежну сторону річки та провівши співбесіду з місцевим населенням, лісоохоронці встановили, що лісопродукцію приблизно о 7:00 годині ранку витягували з річки конем. Сліди від трелювання лісопродукції привели до приватної садиби.

Про випадок лісопорушення повідомили чергового Камінь-Каширського РВ УМВС. А згодом, дочекавшись працівників міліції, працівники держлісохорони пред’явили їм зрізи пнів 10 дерев для подальшого співставлення з лісопродукцією.

Правоохоронці спільно з працівниками державної лісоохорони вирішили зайти на територію подвір’я, але власник будинку не пустив «непроханих» гостей до інших забудов для огляду та співставлення зрізів пнів та лісопродукції.

На запитання правоохоронців: «Де взявся ліс на території подвір’я?» власниця відповіла, що вона ліс купила. Утім документи пред’явити також категорично відмовилась.

Оскільки правоохоронців не пустили для подальшого огляду лісопродукції, то оперативна група поїхала від будинку, так і не дізнавшись звідки був привезений ліс.

А на ранок наступного дня, коли працівник міліції та працівники державної лісової охорони пішли подивитися на ліс, побачили, що його вже на місці немає – вся лісопродукція була в ставку, що знаходився на території подвір’я.

З усього цього лісівники роблять висновок, що правоохоронні органи не хочуть розкривати правопорушення, пов’язані з лісовим господарством. Адже, зокрема у цьому випадку, працівники міліції навіть не оглянули місця трелювання деревини від річки до подвір’я та не провели огляд місця скоєння порушення.

Через складну ситуацію в державі, пов’язану з воєнними діями на Сході, сільським радам сьогодні живеться сутужно, - нагадують у лісгоспі.

Відтак розкриття цієї справи посприяло б значному покращенню бюджету, зокрема Боровенської сільради, де розташований лісовий масив Лишнівського лісництва, - вважають лісники.

Відшкодування збитків в лісогосподарстві проводяться на рахунки сільських рад, де скоїли правопорушення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ну звісно ж...тому що міліція "кришує"...й всі це знають..але вдіяти нічого не можна
Відповісти
"страшний" злодій! Оце знахідка...
Відповісти
"закриває очі" - не те слово. Міліція супроводжує крадену продукцію на уазиках з маячком. Поліські менти в долі з крадіями лісу. Вчитиса не хочу, красти боюса, поїду в манєвічі - в сіржанти наймуса.
Відповісти
а як крадуть в Локачинському районі на Кисилинщині і везуть через Зубільне роками
Відповісти
При всій повазі до Волиньпосту за стилістику заслуговуєте 2 бали. Особливий шедевр складають два передостанні абзаци.
Відповісти
помоєму, редакція Волинь посту грає в одні ворота. Щодо статті. то вона написана вірно. тільки назва статті написана із підвогом. Але дійсно так й є, міліція кришує...багато сфер...Продаж валюти, ліси...медицина..тому давайте уже писати нормально та бути демократичним ЗмІ ...
Відповісти
Дорогі люди !! працівник міліції може потрапити на територію домогосподарства, приватних споруд лише за письмовою згодою власника, або ухвалою слідчого судді (яку на сьогоднішній день дуже тяжко здобути)чесно сказати до мене приходили то я не давав згоду і вони пішли!!! самі ж придумали такі закони новий КПК України))))
Відповісти
рука- руку миє,хто краде ліс?може дятько з села щоб помідори підвязати,всі вказівки від головного лісничого,а кришує кум з рв умвс.
Відповісти
Останні новини
На Волині лісники скаржаться, що міліція «закриває очі» на крадіжки лісу
27 лютий, 2015, 17:35