На Волині вже пробують будувати «корупційні схеми» на твердопаливних котлах, - Гунчик

На Волині вже пробують будувати «корупційні схеми» на твердопаливних котлах, - Гунчик
На Волині були випадки, коли підприємства хотіли завищувати вартість гігакалорії тепла на твердопаливних котлах, що більше заробити на забезпеченні у цій сфері.

Про це повідомив під час оперативної наради у понеділок, 2 березня, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Він пояснив, що наразі в області рекомендована ціна гігакалорії – 932 гривні, натомість на всеукраїнському рівні раніше була рекомендована гранична вартість – 1090 гривень.

Тому на Волині були випадки, коли в обхід облдержадміністрації представники окремих підприємств хотіли підписати у Києві договір із вищою граничною ціною, аби була можливість заробити більше.

Однак таких суб’єктів може чекати перевірка Державно фіскальної служби. Гунчик назвав такі спроби завищити ціну «корупційними».

Він пояснив, що зараз частка бензину і дизельного пального у вартості твердого палива не надто велика. Також не надто зросла вартість лісових ресурсів, а тому підприємства можуть працювати із граничною вартістю гігакалорії 932 гривні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Тому на Волині були випадки, коли в обхід облдержадміністрації представники окремих підприємств хотіли підписати у Києві договір із вищою граничною ціною, аби була можливість заробити більше". Таке навіть в принципі неможливе. Нарада за принципом: десь, колись, хтось комусь сказав.
Відповісти
Тарифи на теплову енергію затверджує НКРЕ і КП.А розпорядження ОДА носить рекомендаційний характер - то при чому тут фіскальні органи.
Відповісти
ВП Гунчик Ви на правельному шляху ,обовязкрво потрохи переходьте натверде паливо ,ліси завелені дровами вони там просто перегнивають 'а ми як наркомани сидио на гвзу.
Відповісти
Останні новини
На Волині вже пробують будувати «корупційні схеми» на твердопаливних котлах, - Гунчик
02 березень, 2015, 10:15