«Відсудили» тіло волинського бійця, якого поховали під чужим іменем в іншій області

«Відсудили» тіло волинського бійця, якого поховали під чужим іменем в іншій області
Мати загиблого бійця «Світязя» Мирослава Столярчука через суд добилася, аби родині видали свідоцтво про смерть Мирослава, щоб забрати додому тіло Героя.

Рішення суду вступить у дію 10 березня, - інформує "Волинська правда" з посиланням на газету «Волинь-нова».

"Кадри з кладовища у райцентрі Калинівка Вінницької області, де під хрестом із табличкою, на якій прізвище іншої людини, лежить наш Мирослав, краяли моє серце. Душа сина жде, коли ж нарешті ми поховаємо його тіло, як належить, за християнським звичаєм, під власним іменем. У нас же є доказ — висновки генетичних експертиз, що ми маємо таке право", - каже мати бійця.

Камера вихопила портрет на могилі, який засвідчує, що обидва бійці й справді були зовні схожими, як брати. Доброволець Мирослав Столярчук мав 34 роки, воював у батальйоні «Світязь». 35–річний сержант В’ячеслав Катрич був у складі добровольчого батальйону «Миротворець». Обидва — міцні, мужні, красиві чоловіки. Обидва віддали своє життя за Україну під Іловайськом. Без батьків залишилися дві донечки Мирослава і 10–річний син В’ячеслава.

Рідні сержанта Катрича спілкуватися з телевізійниками відмовилися. Командир батальйону «Миротворець» Андрій Тетерук визнав, що тіло бійця цій сім’ї віддали без висновків підтвердження генетичної експертизи. І рідні, і комбат швидше всього обізналися й поховали 7 вересня на Вінниччині не В’ячеслава, а волинянина Мирослава.

Заступник керівника слідчого управління УМВС України у Вінницькій області Олександр Солдатов повідомив, що процедуру перезахоронення можна буде провести після того, як родина Катричів одержить результати ДНК-експертизи, адже тіло їхнього сина, очевидно, поховали в Запоріжжі на алеї Слави, як тимчасово невпізнане.

"Молю Бога, щоб це генетичне дослідження не затягнулося на тривалий час. Могли б зважити на виняткові обставини, зробити його поза чергою, адже ми вже півроку ждемо, добиваємося правди. І кожен день мені видається роком", — зазначає жінка.

Щодо цієї справи у Луцьку відбувся суд, який зобов’язав видати родині Столярчуків свідоцтво про смерть Мирослава. Рішення суду вступить у дію 10 березня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Відсудили» тіло волинського бійця, якого поховали під чужим іменем в іншій області
02 березень, 2015, 11:50