Перші сто тисяч пішли на АТО*

 Перші сто тисяч пішли на АТО*
Акумулятори, баки, запчастини, тосол, а ще зимові спальники – усе це придбано на замовлення волинських волонтерів та відправлено на Схід країни.

Увесь вантаж обійшовся в сто тисяч гривень. Саме таку суму щомісяця додатково виділяє на потреби учасників АТО та їх родин благодійний фонд «Європейський вектор». Така ініціатива належить його меценатові нардепу Сергієві Мартиняку, - зазначила керівник фонду Галина Ведрич. Тим часом, що потрібно придбати першочергово, вирішують самі волонтери, зокрема, волинський обласний координаційний Центр допомоги учасникам АТО та їхнім сім’ям, де, власне, і приймають заявки. Звертатися можна і у фонд, втім, остаточне рішення - за Центром.

Тож у лютому, а саме тоді стартував проект «Сто тисяч у місяць», на прохання громадського формування «Народна самооборона» міста Рожища, було оплачено 20 акумуляторів до техніки для військової частини В2317 на загальну суму 57 тисяч гривень. За словами заступника очільника організації Валерія Шварцкопа, вже рік вони працюють на передову, забезпечуючи хлопців усім необхідним. До того ж місцеві фахівці виїздять на Схід та допомагають там ремонтувати техніку.

Крім того, в 13 тисяч гривень обійшлися запчастини для ремонту техніки 14 ОМБР, майже у 5 тисяч – тосол, за баки до автомобілів «Урал» заплатили майже 9 тисяч і на решту - 15 тисяч - придбали для бійців у місцевого виробника півсотні якісних зимових спальників. Саме такі речі були найактуальнішими у лютому, підсумував координатор одного з відділів Центру допомоги учасникам АТО та їхнім сім’ям Сергій Рижков. За його словами, на жаль, заявок менше не стає. Натомість визначити, що придбати у першу чергу, дуже нелегко, адже хлопці замовляють лише найнеобхідніше, констатував він. Тим часом, на що спрямувати наступні 100 тисяч гривень, волонтери вирішать вже цього місяця.

«Сергій Мартиняк вже рік допомагає учасникам АТО та їх родинам, а також медичним закладам. Аби таке сприяння було системним, він започаткував проект «100 тисяч у місяць», який підтримали волонтери. Разом із тим тільки у лютому, за сприяння нардепа, на схід відправлено два вантажі.

Один з якісними медичними засобами виробництва провідних німецьких фірм в обласну клінічну лікарню ім. Мечникова, що у Дніпропетровську, де рятують важкопоранених бійців із передової. Другий – у місто Сєвєродонецьк, що на Луганщині. Одяг, взуття, іграшки, фрукти та солодощі отримали вихованці тамтешнього будинку-інтернату. А це сотня дітей, із яких 85 сироти.

Крім того, для бійців 14 ОМБР за кошт мецената придбано 30 комбінезонів GORE-TEX. А луцький військовий госпіталь отримав медичні засоби та 14 функціональних медичних ліжок для пацієнтів закладу – бійців АТО. Допомогає фінансово нардеп і місцевим волонтерам, які займаються поверненням полонених хлопців, а також загиблих бійців із Волині. На це Сергій Мартиняк вже спрямував майже 150 тисяч гривень», - поділилася Галина Ведрич.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: реклама
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.