У Луцьку зіграли в дебати інтелектуали з різних міст України. ФОТО

У Луцьку зіграли в дебати інтелектуали з різних міст України. ФОТО
У Луцьку відбувся всеукраїнських дебатний турнір "Волинська толока", участь в якому взяли як волинські інтелектуали, так і гравці з інших областей.

28 лютого - 1 березня в приміщенні Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки (вулиця Шопена, 11) учасники змагались за кубок та звання кращого дебатера, - повідомляють організатори, ЛДТ "Інтелектуальна толока".

Серед команд, представлених на турнірі, були гості зі Львова, Рівного, Івано-Франківська та Києва. Також до Луцька приїхали судді та тренери, які оцінювали гру та навчали учасників дебатній майстерності.

У перший день турніру, учасники пройшли своєрідну підготовку до змагань, прослухавши серію тренінгів. Наступного ж дня розпочались турнірні ігри. Команди обговорили теми про перевагу економіки та виробництва над культурою та творчістю, ймовірності Майдану в Росії, проблеми Волинської трагедії та квоти молоді в органах влади.

У фіналі зустрілись команди з Рівного, Івано-Франківська та Луцька. В результаті змагань, переможний кубок повезли додому учасники з Івано-Франківська - команда "Дарвін би плакав" Василя Чорнописького та Юлії Добровольської. Кращим промовцем визнали учасника команди "Алкоголь" з міста Рівного Богдана
Хруся
. Кращою ж суддею стала Наталія Копець.

"Ці змаганя в нашому місті - це поштовх волинській молоді долучитись до всеукраїнського, навіть всесвітнього, руху інтелектуальної молоді. Дебати - це ерудованість, логіка та аналітика. І коли молодь в наш час вибирає таку альтернативу - це тішить і дає впевненість у завтрашньому дні", - зазначив голова ЛДТ "Інтелектуальна толока", головний організатор турніру в Луцьку, та, за сумісництвом, один з його суддів, Антон Євтушок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку зіграли в дебати інтелектуали з різних міст України. ФОТО
03 березень, 2015, 09:07