Волинян закликають вийти на прибирання вулиць свого міста

Волинян закликають вийти на прибирання вулиць свого міста
У Луцьку та у чотирьох найбільших районах Волинської області відбудеться акція «Зробимо Волинь чистою», яка одночасно проходитиме із всеукраїнською акцією «Зробимо Україну чистою».

Національний координатор роботи з волонтерами громадської організації «Let's Do It Ukraine» Марія Шепотун зазначила, що вже 5 років як їхня організація проводить такі акції. Вони покликані не тільки зібрати сміття і утилізувати його, а виховати у людей правильне ставлення до навколишнього середовища.

«Громадська організація «Let's Do It Ukraine» - це частина всесвітньої організації «Let's do it! World», яка по всьому світі у 112 країнах проводить екологічні акції. В кожній області України є людина, яка організовує цю акцію на місцях. Цього року ми запланували прибрати дві тисячі локацій, а минулого року їх було 1057», - розповіла Шепотун.

Координаторка також зазначила, що під час проведення акції волонтери тісно працюють із органами влади, місцевими громадськими організаціями і представниками бізнесу, які забезпечують людей рукавичками, мішками для сміття, а також допомагають в утилізації.

Минулого року в Україні участь у прибиранні своїх міст взяло участь майже 170 тисяч людей, але організатори очікують, що цього року до акції долучиться близько 250 тисяч українців.

«Ми хочемо нагадати людям, що екологія нашої країни - це дуже важливе питання. Думаю, що той, хто вийде на прибирання, у нього не підніметься рука викинути сміття поза сміттєвим баком. Участь у прибиранні може взяти будь-хто, незалежно від віку і статі. Вся Україна прибиратиме 25 квітня, а Волинь - 3 квітня», - розповіла Марія Шепотун.

За 5 років проведення акції «Зробимо Україну чистою» організаторам вдалося вийти на рівень екологічного фестивалю, коли після ранкового прибирання територій відбуваються різні інтерактивні заходи.

Координатор акції у Луцьку Катерина Шкльода розповіла, що минулого року у прибиранні області було задіяно майже 3000 людей, обласний центр прибирало 1300 чоловік. Волонтери збирали сміття у 12 зонах міста, але цього року організатори долучать ще одну територію, яка знаходиться на вулиці Єршова, біля авторинку.

«Усі роки ми збираємо сміття роздільно. У минулому році ми зібрали 690 пакетів загального сміття, 275 пакетів пластику і 280 пакетів скла. 555 пакетів зі сміттям, яке люди викидають у загальні смітники, псують екологію. Такі відходи можна переробляти і отримувати із них вторинну сировину», - мовила Шкльода.

Організатори акції «Зробимо Волинь чистою» закликають волинян долучитись до корисної справи і 3 квітня вийти на вулиці своїх міст та зробити їх чистішими.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Соколовська Романюк та гоп компанія - за 7-10 млин. грн
Відповісти
біля авторинку,хай самі прибирають
Відповісти
депутатів викидати можна буде?
Відповісти
давайте вихотьдете.а потім платіть за уборку
Відповісти
Останні новини
Волинян закликають вийти на прибирання вулиць свого міста
03 березень, 2015, 17:15