Підприємства Луцька «викидають» у повітря небезпечну кількість хімічних речовин

Підприємства Луцька «викидають» у повітря небезпечну кількість хімічних речовин
У Луцьку промислові підприємства перевищують гранично допустимі викиди концентрованих хімічних речовин, які можуть негативно впливати на стан здоров'я жителів.

Про це стало відомо у четвер, 5 березня, під час підведення підсумків загальноміських екологічних та природоохоронних акцій за минулий рік.

Радник луцького міського голови з питань екології Борис Сорока зазначив, що у місті існує понад 60 потенційно небезпечних об'єктів, 43 підприємства, які забруднюють атмосферне повітря міста і 253 підприємства, які перевищують гранично допустимі концентрації хімічних речовин - діоксиду, фенолу, фармальдегіду, тощо.

«У 2014 році найбільше викидів шкідливих речовин в атмосферу допустило ПАТ «Гнідавський цукровий завод», ТЗОВ «Захід енергетична група». Також минулого року автомобільний транспорт «викинув» у повітря 11,8 тисяч тон шкідливих хімічних речовин, через це на одного мешканця міста припадає 56 кілограм відпрацьованих газів», - зазначив Сорока.

Радник міського голови запевнив, що екологічна ситуація у місті не є критичною, але все ж чимало проблем існує і вони вимагають нагального вирішення.

Він закликав присутніх керівників луцьких підприємств, а також представників різних управлінь міської ради виявляти і ліквідовувати самовільні сміттєзвалища, які існують у місті, продовжити робити із розчищення річки Сапалаївка, розпочати спорудження велодоріжок та інших об'єктів для молоді.

«Турбота про екологію міста - обов'язок кожного лучанина. Адже цього року наше місто відзначатиме 930-річчя з дня його заснування. З метою покращення екологічного і санітарного стану міста до Великодня та до інших святкових днів міський голова підписав розпорядження про проведення екологічних акцій», - мовив радник мера.

Заступник начальника Державної екологічної інспекції Сергій Дудка розповів, що жителі міста не рідко порушують природоохоронне законодавство.

«У місті в незаконний спосіб лучани зрізають зелені насадження. Якщо земельна ділянка знаходиться в оренді, або надана містом у постійне користування то це не означає, що фізична чи юридична особа має право самовільно, без дозвільних документів, знищувати зелені насадження. За такі порушення передбаченні чималі штрафи», - резюмував Дудка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Підприємства Луцька «викидають» у повітря небезпечну кількість хімічних речовин
05 березень, 2015, 12:55