Оренда землі для волинських сільгоспвиробників зросте у сто разів

Оренда землі для волинських сільгоспвиробників зросте у сто разів
Зміни, які були нещодавно внесені до Податкового кодексу України передбачають, що оренда землі для сільгоспвиробників збільшиться у сто разів.

Про це стало відомо під час прес-конференції керівництва Федерації профспілок Волині 10 березня.

Голова обласної організації профспілки працівників агропромислового комплексу Ростислав Чернюк зауважив, що значно підвищився податок на оренду землі. Найбільше це буде відчутно для тих, у кого на орендованій землі знаходиться так званий «господарський двір».

«Якщо «господарський двір» знаходиться на землях орендованих за межами міста, то податок зросте більш як у десять разів, а якщо в межах населеного пункту – у сто разів підвищився податок на землю. Ці податки «лягають» на сільськогосподарських виробників. Внаслідок чого вони не зможуть підвищити рівень заробітних плат, створити належні умови праці, що може призвести до скорочення робочих місць», - розповів голова профспілки працівників АПК.

Також Чернюк зазначив, що зміни до Податкового кодексу спричинили ряд проблем для сільськогосподарських підприємств.

«В області 875 пільгових пенсіонерів, які відносяться до працівників сільського господарства. З 1 січня 2015 року більше 8 мільйонів гривень, які ідуть на оплату пенсій, будуть компенсовувати сільськогосподарські підприємства Пенсійному фонду. На нашу думку, це неправильно, адже сільгосппідприємствам змінили лише фіксований податок на єдиний податок, хоча це суперечить чинному законодавству», - мовив Ростислав Чернюк.

Виконувач обов’язків голови федерації профспілок Волині Василь Грановський зазначив, що галузь сільського господарства для Волині є чи не найприбутковішим і вона дає 1/3 валового виробництва в області, велику частину податків у бюджет і забезпечує населення продукцією.

У Федерації профспілок Волині побоюються, що малі і середні сільськогосподарські підприємства будуть змушені припинити свою діяльність. Адже не тільки високі податки, але і низькі заробітні плати можуть до цього призвести.

«Заробітна плата у сільськогосподарській сфері найнижча у всій галузі економіки і складає – 2064 гривні. Коли є зростання виробництва і доходів підприємства, тоді спостерігається зростання зарплат. Проблемою неспроможності підприємств окуповувати свої виробництва є низькі ціни на продукцію, які не змінювалась впродовж декількох років. Як на мене, то держава повинна йти на зустріч сільгоспвиробникам, не підвищувати податки і не робити жорстких умов ведення бізнесу. Інакше сільгоспвиробники змушені підвищувати ціни на свою продукцію для населення», - зазначив Ростислав Чернюк.

На завершення виконувач обов’язків голови федерації профспілок Волині також зазначив, що державний бюджет України на 2015 рік не передбачає послідовного підвищення мінімальної зарплати. Хіба що в грудні поточного року мінімальна заробітна плата зросте на 150 гривень.

«Всім відомо, що при збільшенні мінімальної зарплати змінюється перший розряд єдиної тарифної сітки, від якої і нараховується заробітна плата для українців. Сьогодні найбільший розрив між мінімальною зарплатою і першим розрядом єдиної тарифної сітки – 366 гривень», - зазначив Василь Грановський.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не зросте, а зросла. Куля в с.г.виробника, а мала б бути в лоба.
Відповісти
О#їли зовсім.
Відповісти
..а чому профспілки нічого у цьому плані не роблять? Село і так кінці з кінцями зводить.....а ці паразити(профспілка) тільки внески збирають на своє розкушування..а толку ніякого від них.....
Відповісти
..а чому профспілки нічого у цьому плані не роблять? Село і так кінці з кінцями зводить.....а ці паразити(профспілка) тільки внески збирають на своє розкушування..а толку ніякого від них.....
Відповісти
Зробимо ціни на картопю та зерно по долару а потім побачим як будуть виносити на вилках реформаторів .
Відповісти
Успіхів і "однотуровому", і "кулі в лоб" - хай кожен згадає себе в травні та жовтні минулого року... Хай кожен дасть собі відповідь на запитання - а чи не я в цьому винен!
Відповісти
Треба ж Європу піднімати. От і будемо підтримувати європейського виробника.Бо своє все розвалять.
Відповісти
Останні новини
Оренда землі для волинських сільгоспвиробників зросте у сто разів
10 березень, 2015, 13:45