«Досить цілувати всі портрети», - митрополит Михаїл до волинської влади. ФОТО.ВІДЕО

«Досить цілувати всі портрети», - митрополит Михаїл до волинської влади. ФОТО.ВІДЕО
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл різко розкритикував місцеву владу за лояльність до Московського Патріархату.

Про це він заявив, виголошуючи слово 10 березня перед пам’ятником Тарасові Шевченку після заупокійної літії.

«Є різниця, кому ви виділяєте земельну ділянку під будівництво храму. Є різниця, кому виділяєте те чи інше приміщення. Хочете, щоб ваші діти розбудовували Соловки, – продовжуйте роздавати. Спробуйте бігати на Пасху: на 11-ту годину – в Московський Патріархат, на 12-ту – в Київський. Догодити всім… Досить цілувати всі портрети. Ти або Христів, або антихристів. Або з Україною, або проти неї. Визначайся», – підкреслив керівник єпархією.

Приводом для гострої критики став показаний напередодні сюжет каналу «1+1», у якому йшлося, що Синод УПЦ (МП) юридично визнав анексований Крим частиною РФ і передав кримські єпархії окупованого півострова разом із усім їх майном у підпорядкування Російської Православної Церкви.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 67
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильно!!!гнати тих москалюг з України!!
Відповісти
Єпархії у Криму - нікому не віддавали. він це знає, але повторює. Навіщо? Чому не каже. що Крим торік патріоти передали з потрохами Росії? Біситься, бо народ розумний, і не йде у його храми))
Відповісти
похудел батюшка как за год от переживаний за Украину. как могилки под собором, все уже раскопал? тесно?
Відповісти
Міша провокатор ще той. Ще нам не вистачає війни на релігійному грунті. Тоді точно всім голови повідриває та в першу чергу ту з білою шапкою!
Відповісти
да, миша пошел ва-банк, это он так думает. на самом деле он пойдет совсем по другому адресу.
Відповісти
Дурню, ще настане той час, коли ви усі влід за філаретиком підете в пекло до свого господаря.... І це - питання часу....
Відповісти
Перехрести лоба,і згадай,що БОГ це любов,чи в московській церкві це інакше?!Спаси Господи всіх нас від такоі московськоі любові. P.S.цікаво в яке пекло підете ви за своім Кирилом,певно в гебістське?
Відповісти
про яку любов ти говориш? коли патріарх київський упц кп в америці просив зброю, щоб вбивати інших християн! я вважаю, що завданням церкви є знищення всієї зброї!!!
Відповісти
Певне всі там будемо. Як і Ваш Філарет - особова справа агента "Антонов" Михайла Антоновича Денисенко ще й досі зберігається у Московії (ще не знищили - може згодиться).
Відповісти
Агов, той що із танка, ти краще розкажи про КаГеБістське походження татарського антихриста Кіріла-Гундяєва. А вже потім тявкатимеш про інших. Правдолюб, ти однобокий!!!
Відповісти
Правильно каже!!а війну творять москалі і московський патріархат!!!україні тільки українську церкву!
Відповісти
Правильно, а ще .. українське Царство небесне!!
Відповісти
Може тобі ще Бога "Українського"А Бог один!!! Як ділити будете???І що Він вам потім скаже!!! Треба Всіх старатись любити і поважати???
Відповісти
Храми, каплиці, ікони,
І ставники, і мири дим,
І перед образом Твоїм
Неутомленниє поклони.
За кражу, за войну, за кров,
Щоб братию кров пролити, просять
І потім в дар тобі приносять
З пожару вкрадений покров! "Кавказ" Т.Г.Шевченко
Відповісти
Тільки українську церкву КП!!!!
Відповісти
.. првильно люди, потрібно ходити в Московську церркву, побільше там свічочок купувати.. гроші залишати- ім же тра гроші на Москву передавати до головного свого Батюшки,..- а потім за ці гроші і не тільки будуть вбивати вашого сусіда, сина чи брата в АТО!!! ..потрібно молитися Московській церкві.. багато не розуміючи навіть мови іхньоі, куди ж нам молитися на украінській рідній мові, ми ж не в Украіні;-)) !!! нас винищують як націю, нам цькують що Уараіни немає.. нас вбивають.. - А МИ!??? ходимо цілуємо руки тих, хто до цього певною мірою причетний!!!
Відповісти
Від нацизму до фашизму один крок.Видно добрі Вам там проповіді читають.Ви закликаєте ненавидіти християн інших держав.Для справжніх християн не повинно бути різниці з якої хто країни бо Бог один, віра одна і церква одна!!!
Відповісти
Такі Михайли і розпалили війну в Україні,голод і холод. Почекай,несховаєшся ти від нас су..а лосятинська.
Відповісти
Які ви всі толеранті з одного і другого боку,а культура то аж пре,православні християни,читайте Біблію,а не собачтесь між собою,а про церкву-то кожна держава мае свою,чого нам на чужі церкви гроші здавати?
Відповісти
Можна подумати ,що ви часто в церкву ходите і багато грошей даєте! Хто зробив розкол в церкві? Коли почалась релігійна війна? Ще в 1992 році.як з кровопролиттям забирали КП Собор у Луцьку!!!
Відповісти
Правильно!за українську церкву!вигнати московський патріархат!!геть москалів!!
Відповісти
Апостоли не створювали "Українську церкву". ЇЇ створив розкол 1992 року.
Відповісти
Апостоли і не створювали Московську Церкву, апостоли не возили хабар в Константинополь за визнання МП, апостоли не перекуплювали в Константинополя для Москви УПЦ...
УЧИ МАТЧАСТЬ!!!
Відповісти
Михаїл чесна і добра людина .. і він показує правду , хто кому служить і хто кого спонсорує .. Є Україна і має бути Українська Церква ... ! А москалям тут не місце .. Слава Україні
Відповісти
Героям Слава ! Ми живемо в Україні і маємо бути Українцями ..
Відповісти
Ми живемо в Україні і ідемо в яку церкву хочeмо.Католики ,бабтисти ніхто не бунтує людей а Михаїл має бажання щоб люди сварились між собою.ТО ЯКИЙ З НЬОГО ВЛАДИКА ВІН БУНТІВНИК.
Відповісти
Це ти бунтівниця!!україні українська церква!!!
Відповісти
Що ти завтра Богу скажеш. Що ви ненавиділи інших православних християн тому що вони живуть не в Україні. Церква в нас одна.
Відповісти
Поперше не ти а Ви і повчіться грамоти.ЯКЩО ВИ ТАКИЙ УКРАЇНЕЦЬ!
Відповісти
Мав би совість Ваш МИХАЇЛ і не розпалював ворожнечі. Але де там,Вилізли як воші і Філарет І Михаїл,і як ті іуди сіють розбрат між людьми.А хто його окружає? Артисти з театру?Хто ніколи раніше в церкву не ходив!
Відповісти
А по друге,хто в яку церкву хоче, в таку і йде!Вас і Вашого Михаїла ніхто не трогає і Ви нікого не чіпайте!Люди в церкві моляться а не сваряться!
Відповісти
рік тому для тих, хто не хотів жити в УКраїні,а де-ін-де було сказано "чємодан, вокзал, Рассєя"
зараз скажу теж саме для тих, хто хоче молитись в московській церкві, а не в УКраїнській!!!
Відповісти
Українці, треба Господа просити, щоб українцям окремі місця від інших народів на тому світі виділив!
Відповісти
Ви вірно говорите в церквах правлять по старословянський а не по російський,і на літургіях незгадують Кирила.А люди в яку хочуть церкву таку ідуть.А Михаїл нехай несіє бунт а молиться за мир.
Відповісти
А чому тоді у Вашій церкві знайшли безліч зброї,тихо це винесли,гарненько закрили це діло і пішли нею ж вбивати всіх прихожан,і Ваших у тому ж числі?
Відповісти
Гнати тих москалів з України....Слава Україні!!!
Відповісти
Ви поступаєте як розбійник і брехун !Ви самі постійно чинити беззаконня
Відповісти
КП утворились незаконно і діють порушуючи закони .Треба читати Євангелію там про таких написано.
Відповісти
МП утворена теж незакононо!!!
яка може бути благодатність там, де автокефалія за гроші і збройним тиском куплялась?
Відповісти
Як би Міша служив Богу то був би мудрий.А так що поробиш мудрості нема, а язик без кісток- плеще і плеще ним.Цей чоловік викликає почуття жалю, шкода що він такий.
Відповісти
не осуджуйте щоб і вас не осудили
Відповісти
А де проповідь.? Набридли ці замполіти. Ні слова про те що проповідував Христос. А він проповідував Любов і мир.Тільки мова про ділянки, гроші за свічки, пожертви... Якщо УПЦ КП такі українські то чого вони не обєднується з Грекокатоликами, чи з УАПЦ?
P.S. А риза у Михаїла не в Софіно (Москва) пошита?
Відповісти
и ризы, и свечи, и церковная утварь покупается исключительно у россиян.
Відповісти
Не розумію чого добивається Михаїл. Куди він хоче подіти людей які не хочуть щоб такі перебиранці були їх пастирями? Що повбиває пів України? Так здачі дадуть... Одна мова у нього про пожертви і ділянки... Хочу йому нагадати про іуду який також носив скриньку і збирав пожертви, і про ділянку нагадаю, яку фарисеї купили на 13 срібників. Хай цей ряжений патріот поїде на цю ділянку присяде і подумає що своїми псевдопроповідями він сіє розбрат на Волині, на якій поки що мир. У цій війні винні злі сили з обох сорін які юдять простих людей на конфлікт , а потім умивають руки і кричать що це неми це народ кричав розпни...
Відповісти
З мізками псевдопатріота ніколи не зрозуміти, чого добивається Митрополит Михаїл...
Відповісти
Не трогайте Михаїла москалі!ідіть в свою Москву молитися!!
Відповісти
Це ти миколаївським десатникам скажи ... або запоріжським артелеристам...
Відповісти
Ми живемо на Батьківщині, а такі патріотчики як ви, як михаїл і філарет за амеиканські копійки зробили в Україні переворот і довели народ до ручки. Так що ідіть молитися до Гітлера - він ваш Бог і Учитель.... Від недойо...них нациків до фашистів - навіть не крок....це половини єдиного цілого...
Відповісти
Сьогодні тут, а завтра з таким патріотизмом точно на Соловках житло буде. Чи думаєте , що Вас воно обійде. Перелистайте історію назад - там все є.
Відповісти
Валіть в Москву і там моліться!!чого ви сунетеся в Україну!Слава Україні!
Відповісти
Ти дебіл? Яка москва? Мова йде про те що тут на волині поміж українців сіється розбрат. В Україні гинуть люди через таких дебілів. Ви нічим не відрізняєтесь від гіркінів, моторол, охлобистіних і іншої наволочі яка сіє розбрат. Мене особисто вже дістали дебіли які говорять лозунгами які навіть не вони придумали. А на війні мусять гинути люди яким ви і ваша політика до сраки. Який майдан яка демократія коли простим людям вказують куди ходити Богу молитися.
Відповісти
да, крикливых сволочей пора бить. миша немножко не понял, что люди злые сейчас.
Відповісти
Україні українська церква КП!москаликів які нас називають раскольниками в Москву!
Відповісти
Для тупих пояснюю що сторословянська і староруська мова це різні речі та якраз служба божа іде на староруській мові за часів Петра 1. Подивіться повість Времених літ вона написана старословянською. Що до патріархатів то це смішно тому що хрестилась Київська Русь а Москви ще близько небуло. І ще одне Московський патріархат не був визнаний 141 рік поки Петро 1 незавіз хабар. Читайте історію і релігєзнавство.
Відповісти
Коли хрестилась Київська русь в Києві була митрополича кафедра а не патріархат. Так званий патріархат зявився через 1000 років коли Філарет себе сам проголосив таким. Це щось нагадує ЛНР і ДНР. Окрім того у на щеє декілька самопроголошених патріархів і всі вони вважають себе дуже українськими. І як тут бути...? Моя думка не зраджувати єдиному хрещенню і молитись Богу. А від політиків триматися подалі як це робив Христос.
Відповісти
Так! Я з Вами цілком згідна!
Відповісти
Ви придуркі чого ви собачитесь а ваш михаїл вас підбурює і ви крутите і нічого нетямите йому потрібна земля і гроші,а за мир між парафіянами його нецікавить.
Відповісти
У нас зараз такий час, коли кожен фарбоаваний баран, вважає себе левом. Прямо таки провідна верства, а насправді отара баранів яка учить всіх жити вважаючи людей які працюють гречкосіями і свинопасами. Це все дурня, це щось ідентичне путінізму тільки на український лад. Не вчіть людей жити і не получите пиз..юлей від свого ж народу. Недолугі політруки, які тільки язиком тріпають більшості українцям остогидли.
Відповісти
Повністю підтримую , правильно- потрібно визначатись поки не пізно, через людську аморфність ми мали і голодомори, і Сталіна, і Соловки бо все хотіли догодити і не могли визначитись
Відповісти
Не сварилися б ви краще,а Пішлиб Помолилися до храму,а це вже вибір кожної людини,до якого храму йти.
Відповісти
Не сварилися б ви краще,а пішли б до храму та помолились,і це вже вибір кожної людини до якого храму йти.
Відповісти
Хто цікавиться цим питанням-знають,що випуск на ТСН-провокація. І "антихрист" Михаїл,який те й робить що політикою займається(в тому числі через депутата Собко),провокатор з провокаторів. І не каються...
Відповісти
міша ....я дувлюсь тобі мало місця ...що могили порозривав біля собору для магазину.... ааайййааййй бізнесом хочеш занятись... і ти ще щось будеш говорити!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
До модератора форуму. Два моїх коментарі з приводу позиції Митрополита Михаїла якимось дивним чином зникли із форуму. Натомість залишились критика прокацапських "воздыхатєлей русского мира". Це випадок чи закономірність в політиці інтернет-видання Волинь-Post?Кому служите, паскуди кремлывськы?
Відповісти
До модератора форуму. Два моїх коментарі з приводу позиції Митрополита Михаїла якимось дивним чином зникли із форуму. Натомість залишились критика прокацапських "воздыхатєлей русского мира". Це випадок чи закономірність в політиці інтернет-видання Волинь-Post?Кому служите, паскуди кремлывськы?
Відповісти
Мой коммент о приступной миссии московского патриархата в Украине тоже удали. Значит, в редакции кто-то фильтрует форум, отдавая предпочтение откровенным украинофобам
Відповісти
уверен,НЕ греши!
Відповісти
Останні новини
«Досить цілувати всі портрети», - митрополит Михаїл до волинської влади. ФОТО.ВІДЕО
11 березень, 2015, 11:55