Ковельському міському голові та депутатам вручили повістки. ФОТО

Ковельському міському голові та депутатам вручили повістки. ФОТО
На початку сесії у Ковелі депутатам міськради вручили повістки.

Виконувач обов'язків військового комісара Ковельського об’єднаного військового комісаріату Сергій Гладун прийшов до Будинку Рад на друге пленарне засідання 68 сесії Ковельської міськради з купою повісток, які мав намір вручити військовозобов’язаним депутатам, - повідомляє ПроКовель.

Секретар міськради Михайло Гетьман на початку роботи сесії пояснив присутнім мету появи в залі військового комісара. Він сказав, що відповідно до розпорядження голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, до очільника міста Олега Кіндера звернувся військовий комісар Ковельського військкомату з проханням надати в комісаріат список депутатів, яким ще не виповнилося 60 років і які підлягають мобілізації. Такий список було надано.

Ініціативу військового комісара міські парламентарі зустріли не однозначно. Приміром, Леонід Панчук назвав вручення повісток у сесійній залі балаганом. Його думку підтримав і Михайло Гетьман, який запевнив військових, що депутати міськради не переховуються від представників військкомату і вважають своїм головним обов’язком захищати територіальну цілісність рідної країни від ворога, тому не обов’язково було проводити процедуру оповіщення людей під час роботи сесії.

А депутат, керівник ПТМ «Ковельтепло» Володимир Бойко висловив своє глибоке обурення і занепокоєння щодо частих випадків вручення військовими повісток особам, які працюють, безпосередньо на їхньому робочому місці. Він закликав в.о. військового комісара цього не робити, бо така процедура суттєво впливає на подальший ритм роботи підприємства, а також був стурбований тим, що представники комісаріату лише на підприємство «Ковельтепло» днями принесло і вручили більше 20 таких повісток.

На це Сергій Гладун відповів, що військкомат має право призвати з однієї організації, установи чи підприємства не більше 30 відсотків працівників.

Зрештою в.о. військового комісара Ковельського військкомату вручив повістки депутатам, попередньо сказавши, що ці документи видаються їм лише для проходження медичного огляду.

Повістки отримали Василь Дудка, Роман Ляшук, Юрій Оксенюк, Олександр Артишук, Сергій Кошарук, Юрій Конащук, Дмитро Шава, Ігор Прокопів і міський голова Олег Кіндер.

Також Гладун поінформував міськраду, що Ковельським військкоматом упродовж першої хвилі чергової часткової мобілізації було призвано до війська 140 чоловік, а планове завдання щодо другої хвилі становить 100 осіб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну Кіндеру не повістку, а направлення в Олику треба вручати...
Відповісти
А зятьку Бойка вже вручили повістку??? Сховався за високим парканом і сидить...
Відповісти
а хто зять Бойка?
Відповісти
Зяма Кіндер піде на війну?
Відповісти
Він не піде. У нього поважна причина і це видно - "ранєніє" в вухо.
Відповісти
Явні ознаки виродження. Окрім того шизофренія, паранояльна психопатія.
Відповісти
На мою думку добрі люди мера чіпати не варто було а депутати молоді хай служать і нехай вам соколики наші Бог помогаё і береже вас від пулі дури. Хай бог буде з вами та з Усім військом нашим. СЛАВА-НЕНЬКІ УКРАЇНІ.
Відповісти
Мера чіпати не варто - а чим він такий особливий? Тим більше перевибори не за горами,потерпимо ще кілька місяців до перевиборів, а повісточку хай має, під п*яту хвилю піде.
Відповісти
АвторУ коментів (ляшко) Хто не трус і не боїться вмерти за Україну за сімю за дітей сам побіжить у Районий Віськомат сам візьме автомат і піде боронити нашу свободу й нашу мрію про мир на нашій землі. А труси вони і в районі і на хуторі і в селі. Справжній мужик не буде возмущатись а буде йти в бій за нашу вільну славну Україну. Бог благослови наше військо і даруй миру нашій багатостражданій Україні.
Мужики будьте мужиками а не Боягузами.
Відповісти
Останні новини
Ковельському міському голові та депутатам вручили повістки. ФОТО
11 березень, 2015, 15:38