Шпига пояснив, чому валютні міняйли не бояться правоохоронців

Шпига пояснив, чому валютні міняйли не бояться правоохоронців
Питання "чорного ринку" обміну валют необхідно врегулювати на законодавчому рівні, тобто повернути кримінальну відповідальність за проведення незаконних валютних операцій.

Про це розповів начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига у коментарі газеті "Сім'я і дім".

Він зазначив, що ті адміністративні покарання, які існують зараз, - малоефективні.

"Ми постійно проводимо рейди, щотижня складаємо по 20 протоколів, направляємо їх до суду. В судах виносять рішення про попередження або накладання штрафів від 510 гривень, але після їхньої сплати валютники знову йдуть на "робочі місця" і продовжують спекулювати", - зазначив головний міліціонер Волині.

Також він додав, що правоохоронці не мають права конфісковувати у дохід держави кошти, які мають при собі затримані.

"А якби незаконні валютні операції правопорушника можна було притягнути до кримінальної відповідальності, ця проблема відразу відпала б", - зазначив Шпига.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І всьо так чінно, благородно...
Відповісти
Тобто в місяць державі сплачується штрафами 40 тис.грн, 480 тис.грн. в рік? А скільки обмінний пункт, що поруч з ними в Пано, сплачує державі? То може дати хлопцям статус підприємця?))
Відповісти
їх і притягують за незаконну підприємницьку діяльність, та ухиляння від сплати податків... не хочуть вони ставати підприємцями, дуже багато гемору, простіше - раз на місяць-два заплатити 500 грн
Відповісти
я так прикинув, а ви праві, держава то отримує 0,5 млн. грн, кому погано?
Відповісти
Я за вільне ходіння валюти. Тоді і валютники зникнуть як не потрібні взагалі.
Відповісти
Чому в Польщі їх немає???
Відповісти
Хто таке сказав!!!!В Любліні бі Ашана іх достатньо багато і курс в них кращий ніж в канторах!!!
Відповісти
Підкажіть, будь ласка,по чому можна сьогодні здати-купити долари. Дякую.
Відповісти
Хлопці працюють відкрито і зухвало. І це тільки при нинішньому начальнику міліції. Біля "пункту" стоїть автомобіль, в якому міняють крупні суми з ціллю уникнення потрапляння на камери зовнішнього спостереження. Біля взуттєвого магазину стоїть наглядач-валютник - задрипаний кацапчик, схожий на вафліста. А ще міняють навпроти в кафе "Круаж". Там можна розслабитись. Нова влада породила новий вид злочину - відкриті валютні протизаконні операції на виду в усіх людей в самому центрі міста. Відправте валютчиків на війну - вони нічого не приносять державі у важкий час, крім її обкрадання.
Відповісти
хм, а кому конкретно мешают валютчики? чем нашему городу мешают валютчики? прочитал комментарии, никому они не мешают, никого не обманули. такое впечатление, что кмментируют или совковые пенсионеры, или нытики бюджетники, которым стремно оторваться от нищенской гос кормушки и заняться своим делом.
Відповісти
і шо? скільки разів намагався здати в банку рублі, які завалялись з давніх-давен, так все національної валюти нема, не купуємо! а долари і євро (за набагато нижчим курсом, ніж на чорному ринку) купуємо, так! а потім приходить в касу тьотя і каже касиру "давай-давай валюту, яку сьогодні здали, швидко! чо так мало? аааа ну ладно, скіки є..." то про яких міняйл взагалі мова....
Відповісти
взагалі не можна продати ні купити., так що зробіть так щоб в банку були гроші, а потім валютчиків наказуйте)
Відповісти
У мусаров взятки вырастут
Відповісти
дай йім кримінальну відповідальнісьть то менти через тиждень будуть всі на лексусах за валютчиками гасати і в неробочий час тоже і якщо дозволять то і в виихідні ... кончені ці люди кончена ця влада
Відповісти
"правоохоронці не мають права конфісковувати у дохід держави кошти, які мають при собі затримані." - а цікавий за який то Х.Й правоохоронці мають вилучати кошти, і "кончені ці люди кончена ця влада" (2)
Відповісти
Валютники- це какож люди, у них є сім'ї.Вони такі самі Українці!!!
Відповісти
Не смішіть мої тапочки. вже років 20 бачу одних і тих же валютчиків на варшавці. вони навіть на сантиметр за всі роки не змістились зі свого "робочого місця". Нема закону, нема підстав? - мозгів і бажання нема. а для народу - супер, реагують на зміну курсу оперативно, не нацбанк же брехливий.
Відповісти
Останні новини
Шпига пояснив, чому валютні міняйли не бояться правоохоронців
12 березень, 2015, 14:08