Василю Шкляру у Луцьку присвоїли звання почесного професора. ФОТО

Василю Шкляру у Луцьку присвоїли звання почесного професора. ФОТО
У Луцьку відбулась зустріч викладачів та студентів Академії та коледжу рекреаційних технологій і права із українським письменником Василем Шклярем.

Літературна подія відбулась 13 березня у приміщенні Академії, - повідомляє прес-служба навчального закладу.

Автор представив свій новий історичний роман «Маруся», над яким працював п’ять років. Його героїня – реальна історична постать, Маруся Соколовська, юна й смілива дівчина, яка після загибелі своїх братів очолила загін повстанців.

Описані в романі події, звичайно ж, нагадали учасникам зустрічі про сучасні трагічні події в Україні. Автор впевнений, що серед сучасних захисників України є справжні мужні воїни, варті того, щоб стати героями історичних романів.

До речі, за основу своїх творів Василь Шкляр бере реальні події та сюжети, використовуючи безліч історичних, архівних документів.

Письменник мав змогу поспілкуватися з активною студентською молоддю у форматі «запитання – відповідь». Охочі отримали примірники його романів з автографом та побажаннями від автора.

Наприкінці зустрічі ректор Академії, доктор педагогічних наук, професор, заслужений тренер України Роман Карпюк урочисто вручив відомому письменнику, майстру історичного роману Василю Шкляру диплом про присвоєння звання почесного професора Академії рекреаційних технологій і права.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так і рейтинг Карпюкового ПТУ можна не хіло підняти.
Відповісти
популізм
Відповісти
А де це така академія?
Відповісти
такі і професори...
Відповісти
Молодець Карпюк, рулить. І Шкляр класний письменник і дядько душевний. До речі напередодні на творчій зустрічі зі Шклярем були викладачі тільки двох луцьких "пту" - СНУ та Академії.
Відповісти
Романи Василя Шкляра - це посібники з історії України. Таких людей необхідно запрошувати до навчальних закладів викладати історію.
Відповісти
Останні новини
Василю Шкляру у Луцьку присвоїли звання почесного професора. ФОТО
13 березень, 2015, 14:33