На Волині - проблеми із розмитненням волонтерських авто

На Волині - проблеми із розмитненням волонтерських авто
На митних постах Волинської області існує чимало перепон для того, щоб розмитнити легкові автомобілі, які привозять з-за кордону.

Про це стало відомо під час брифінгу виконувача обов’язків начальника Волинської митниці ДФСУ Андрія Андрейківа.

Під час зустрічі із журналістами волонтер, який займається закупівлями автомобілів для бійців АТО і відправляє їх на Схід, зазначив, що митники умисно направляють волонтерів на конкретні фірми, які нібито розмитнюють автівки.

На думку волонтера, ці фірми були ще засновані у часи правління Януковича і мали одне на меті - сприяти корупційним схемам і «витягувати» з українців гроші. Такі підприємства, як правило, зареєстровані на якихось островах і дістатись до них практично неможливо.

«Проблема розмитнення автомобілів не лягає лише на плечі митниці. «Палки в колеса» вставляють офшорні фірми. Дійсно, є випадки, коли розмитнені автомобілі не доїжджають до військових в АТО. А використовуються «мажорами» для проведення так званих польових сафарі. Це, звичайно, проблема і митники повинні це контролювати. Але ми не хочемо, щоб на митницях накопичувалась велика кількість наших автомобілів, які потрібні у цей час нашим бійцям», - розповів волонтер.

Волонтери закликали керівництво Волинської митниці сісти разом із ними за стіл переговорів і випрацювати новий механізм роботи, який не виходитиме за рамки чинного законодавства, але буде ефективним.

Виконувач обов’язків начальника Волинської митниці ДФСУ Андрій Андрейків зазначив, що митниця неодноразово зверталася до органів державної влади встановити єдиний порядок переміщення волонтерської та гуманітарної допомоги. Це необхідно врегулювати на рівні Кабінету міністрів, і він повинен передати митникам функції визнання товару гуманітарною допомогою на місці. До цього повинні підключатись також і військові комісаріати, які мають зв'язок із бійцями тих чи інших військових частин, яким призначена волонтерська допомога.

«Ми часто не маємо зворотнього зв'язку із тими частинами, які очікують гуманітарну допомогу. Це створює певні проблеми, які унеможливлюють прийняття швидких рішень щодо пропуску такої допомоги і ставить під загрозу рух такого вантажу територією України», - мовив Андрейко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Автор статті просто олух чув дзвін а незнає де він
Сидів на пресконференції та нічого незрозумів
Ось такий ВОЛИНЬПОСТ має журналюг
Відповісти
Останні новини
На Волині - проблеми із розмитненням волонтерських авто
16 березень, 2015, 16:55