У Луцьку відбулася підсумкова акція проекту «Дерево до неба». ФОТО

У Луцьку відбулася підсумкова акція проекту «Дерево до неба». ФОТО
В арт-галереї “Луцьк” відбулася підсумкова акція проекту “Дерево до неба”, що реалізовувався управлінням культури задля підтримки творчих ініціатив людей, які тимчасово переселені до Луцька зі Сходу України та Криму.

У рамках проекту в арт-галереї “Луцьк” експонувалася виставка графічних робіт художника з Луганська Марини Ткачової, відбулася акція “Читаємо Кобзаря”, під час якої діти з мамами читали твори Тараса Шевченка з подарованих під час заходу “Кобзарів”, - повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Урок народознавства для переселенців провела відомий педагог, етнограф, Почесний краєзнавець України, лауреата обласної мистецької премії ім. Миколи Куделі Олександра Кондратович, а дизайнер-графік, ілюстратор, шрифтовик з Луганська Кирило Ткачов провів майстер-клас з каліграфії.

Під час заходу, організованого у співпраці з ВОГО “Фундація розвитку громад” та Луцьким міським центром зайнятості, обговорювалися питання самореалізації жінок-переселенок. В процесі розмови виникла ідея про створення громадського культурного осередку задля активнішого спілкування та творчої реалізації.

На підсумкову акцію проекту, 15 березня, в арт-галереї зібралися родини переселенців.

Дорослі за чаєм спілкувалися, оглядали виставку, ділилися думками про майбутнє своїх дітей, обговорювали власні турботи, проблеми з присутніми на заході директором міського центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Ліною Галан, головою Волинського обласного благодійного фонду «Дитяча місія. Україна» Людмилою Лонюк та начальником управління культури міської ради Тетяною Гнатів.

Діти розписували писанки. Урок писанкарства, що тривав близько 3-ох годин, провела майстриня Наталія Довгалюк.

На завершення заходу усі присутні отримали чимало подарунків, серед яких — продуктові набори, шкільне приладдя, іграшки, одяг, а також запрошення до Луцького замку, зоопарку та на вистави обласних театрів.

Переселенці прийняли рішення про створення Клубу сімейного дозвілля.

Захід організовано управлінням культури у співпраці з міським центром соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді і Волинським обласним благодійним фондом «Дитяча місія. Україна».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку відбулася підсумкова акція проекту «Дерево до неба». ФОТО
16 березень, 2015, 18:55