На Волині голова товариства мисливців і рибалок попався на браконьєрстві

На Волині голова товариства мисливців і рибалок попався на браконьєрстві
Голову Іваничівської районної організації Українського товариства мисливців і рибалок Миколу Холмецького затримали під час незаконного виловлювання риби.

Про це повідомили у Волиньдержрибоохороні.

Його разом із громадянином Василем Лисом затримали під час проведення рибоохоронного рейду біля річки Західний Буг поблизу села Мовників Іваничівського району.

У порушників виявили промислові знаряддя лову: 8 сіток та гумовий човен.

Як з’ясувалося, вони без дозволу на промисел в заборонений нерестовий період виловлювали рибу.

У діях Миколи Холмецького, який є головою Іваничівської районної організації УТМР, окрім порушення природоохоронного законодавства, вбачають ще й присвоєння владних повноважень.

У затриманих вилучено цінні породи риб: 8 лящів, 18 пліток, 11 окунів, 5 йоржів, 2 плоскирки. Усього – 44 екземпляри риб загальною вагою 8,65 кілограма. Своїми діями порушники завдали збитків рибному господарству України на значну суму – 3230 гривень, кажуть у Волиньдержрибоохороні.

Під час затримання жодного документа, що підтверджує законність перебування Холмецького та Лиса на цьому рибогосподарському водному об’єкті, вони не надали.

Також в наявності у них не було жодних матеріалів, що підтверджують факт вилучення знарядь лову – сіток та водних біоресурсів – з природного середовища.

Під час затримання Холмецький чинив злісну непокору, не виконував законних вимог старшого державного інспектора Волиньдержрибоохорони Володимира Жигалюка та працівників міліції.

Також, як запевняють у Волиньдержрибоохоронці, він забороняв своєму «колезі» відкрити автомобіль, який хотіли оглянути правоохоронці.

Матеріали за цим фактом направили в прокуратуру Іваничівського району для з’ясування обставин правомірності дій Миколи Холмецького та Василя Лиса.

Іваничівська прокуратура розглянула ці матеріали та направила їх в Іваничівський райвідділ міліції для організації дослідчої перевірки.

Довідка

Стаття 249. Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом

1. Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду, – карається штрафом від ста (1700 грн.) до двохсот (3400 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Стаття 353 Кримінального Кодексу України – Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи

1. Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи, поєднане із вчиненням будь-яких суспільно небезпечних діянь, – карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн) або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
когда сами своих едят это самое нехорошее.надо читать что такое хорошо а что такое плохо
Відповісти
Скільки може працювати головою утмр хапуга та великій броконьєр Холмецький М М Повинно бути стидно Обласнфй РадіУТМР вони його повинні звільнити ще давно або нони його кришуютЬ Факт зловживань Холмецьким ваи може розказати любий мисливець чи рибалка.Це не голова УТМР а позор всьго колективу
Відповісти
Я бачив як Вони забирали сіті в браків . Думаєте чому справа пішла на дорозслідування ?
Відповісти
Накінець пи да ра вигнали з тріском. Може колись зустрінусь з ним на охоті. рукі не подам. Долбаний хапуга.
Відповісти
Останні новини
На Волині голова товариства мисливців і рибалок попався на браконьєрстві
11 червень, 2012, 16:47