У Луцьку зменшилась кількість безпритульних тварин

У Луцьку зменшилась кількість безпритульних тварин
В обласному центрі значно зменшилась чисельність безпритульних тварин, внаслідок чого зменшилася кількість скарг та постраждалих лучан від укусів собак.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 18 березня.

Директор комунального підприємства «Ласка» Богдана Новарчук зазначила, що її організація активніше почала займатися відловом тварин і для цього навіть купили спеціальний автомобіль за 260 тисяч гривень.

Вона розповіла, що КП «Ласка» утримує відловлених безпритульних тварин і шукає для них господарів. У порівнянні із минулим роком, цьогоріч збільшилась кількість охочих взяти на виховання домашніх улюбленців.

«Ми своїми силами впродовж року збудували вольєри, реконструювали операційну, приміщення для відвідувачів. Нами було закуплено морозильні камери для зберігання харчів, обладнання для відлову і медикаменти. Ми намагаємось тісно співпрацювати із правоохоронцями, і вони нам повідомляють про безпритульних тварин », - мовила Новарчук.

У 2014 році до КП «Ласка» поступило 1192 тварини, яких відловили працівники підприємства, і ті, яких привезли або підкинули громадяни під стіни притулку. Минулого ж року у «добрі руки» було віддано 184 тварини, яким були зроблені оздоровчі вакцини.

Але, незважаючи на масові відлови безпритульних тварин, нині у Луцьку їх нараховується майже 2 тисячі. Окрім того, директор КП «Ласка» зазначила, що для учнів луцьких шкіл щоквартально проводяться акції та екскурсії, які вчать дітей правильного поводження із тваринами.

Нещодавно для школярів провели благодійну акцію «Дім для друга», під час якого дітей долучили до майстрування дерев’яних буд для собак.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шановна пані Новарчук,приідьте на"ДПЗ",і роззуйте очі,може ви не знаете як виглядають безпритульні тварини,то тут ви почите цілі стада безпритульних тварин,перестаньте вже брехати!!!
Відповісти
в центри гляньте.не зменшилося а збільшилося
Відповісти
Кобзон сказав відстрелювати бродячих собак.
Відповісти
все брехня ,у районі ЛПЗ собаки бігають стадом і гавкають цілу ніч,що ви покращили : свій достаток...
Відповісти
приїдьте і подивіться скільки собак на вулиці львівській.страшно дитину випустити на вулицю
Відповісти
Останні новини
У Луцьку зменшилась кількість безпритульних тварин
18 березень, 2015, 10:53