Лучани обурені «незаконним» будівництвом сусіда

Лучани обурені «незаконним» будівництвом сусіда
У Луцьку на проспекті Соборності, 27 у житловому будинку планують звести прибудову, яка, на думку мешканців, буде «забігайлівкою» для п’яниць.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань будівництва та архітектури 18 березня.

До членів комісії звернулись мешканці будинку № 27, що на проспекті Соборності, з проханням не допустити, на їхню думку, незаконного будівництва прибудови, площею 80 квадратних метрів.

Мешканці переконують, що забудовник Козаченко порушує усі норми будівництва і не прислухається до думки мешканців будинку, мовляв, «гроші усе зроблять». Але Козаченко має на першому поверсі квартиру, і до неї буде приєднана прибудова.

«Ми зверталися зі скаргами в прокуратуру на незаконні дії забудовника. Ми боїмося, що наш будинок може впасти, так як на вулиці Рівненській. Адже такі реконструкції до добра не призводять. Козаченко повинен був будувати свій так званий магазин до рівня другого поверху, але він пішов далі, і покрівля тепер знаходиться під вікнами у людей. Забудовник не шукає з нами компромісу і не хоче йти на поступки. Ми писали листи і запити у міську раду і меру Романюку. Нам відповіли, що прибудова функціонуватиме як магазин–кафе. Ми не хочемо бардаку під своїми вікнами», - зазначила мешканка будинку.

Жінка зауважила, що сміття, яке накопичується на даху прибудови, тхне і створює дискомфорт для людей. Але мешканцям зазначили у міській раді, що відповідальність у такому випадку несуть проектанти, які неправильно спроектували прибудову, хоча за їхніми даними порушень немає.

Натомість головний спеціаліст міського управління будівництва та архітектури Руслан Ковальчук запевнив, що документи забудовника - в порядку. Дозвіл на реконструкцію видавався ще у 2007 році і у ньому зазначалось, що там повинен в результаті бути продовольчий магазин, а не заклад харчування.

«Козаченко має квартиру у цьому будинку і саме під неї виконком дав дозвіл проводити реконструкцію під магазин продовольчих товарів. З 2008 року дозвіл діє до моменту завершення будівництва. Ми не винні, що Козаченко будує прибудову 7 років. Його перевіряла інспекція і ніяких порушень не виявила. Хоча був колись випадок, що Козаченка притягували до відповідальності за незаконну добудову до балкону-лоджії, і його заставили внести зміни у проектну документацію. Мешканці 27 будинку з чогось взяли, що там буде «забігайлівка», але це лише їхні видумки - не більше»,- мовив Ковальчук.

Головний спеціаліст управління архітектури також зазначив, що недоліки у будівництві не дають підстави скасувати дозвіл на спорудження прибудови.

«Забудовник звів прибудову до рівня другого поверху. Але рекламний щит на даху прибудови трішки виступає за межі, але він не знаходиться під вікнами жильців і не перегороджує оглядовість. Сама покрівля знаходиться на рівні плінтусу другого поверху. Козаченко є власником квартири, а МЖК є експлуатуючою організацією, яка дала дозвіл. Перевести цю прибудову у Житловий фонд неможливо. За нашими даними, забудовники узгоджував будівництво із мешканцями першого і другого поверху», - зазначив Ковальчук.

Члени комісії дійшли до висновку, що потрібно цю проблему вирішувати із забудовником, і влаштувати спільне тристороннє обговорення, до якого долучаться представники будівельної комісії, мешканці будинку та забудовник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чого зразу "забігайлівка для п`яниць"?
Як у вашому под`їзді бухають, що лучче?
Відповісти
Лучче-це вся сутність.Боріться люди-шанс є завжди.
Відповісти
больше *Буртин* всяких и разных
Відповісти
Плюючи на думку мешканців, представники влади створюють конфліктні ситуації. Живучи за містом в палацах, планомірно перетворюють райони багатоповерхівок на "гетто". Вони добудуються, що завалять черговий будинок, і можливо тоді ті хто виживе, "вправлять їм мізки".
Мрії, мрії.
Відповісти
Бардак!Таких незаконных обьектов в Луцке до фига!
Відповісти
Останні новини
Лучани обурені «незаконним» будівництвом сусіда
18 березень, 2015, 16:20