На Волині відкрили дитячу художню виставку. ФОТО

На Волині відкрили  дитячу художню виставку. ФОТО
У культурно-просвітницькому центрі відкрили виставку дитячих малюнків вихованців Ковельської дитячої художньої школи імені Андроника Лазарчука «Квіти, котики, пташки».

Сама назва виставки говорить про те, що зображено на роботах юних митців, - повідомляє прес-служба Ковельської міської ради.

В експозиції представлено 136 малюнків, які для виставки представили понад сто учасників.

Виставка присвячена позитивним настроям весни. А її мета – змусити кожного дорослого побачити світ дитячими очима.

Відкриваючи виставку, науковий співробітник історичного музею Василина Столярчук пояснила, чому саме таку тему для експозиції обрали діти.

«Квіти – це провісники весни, які переконливо свідчать про прихід нової пори року, нових сподівань та здійснення задумів. Перший місяць весни – березень розпочався із всесвітнього дня котів. Коти – це домашні улюбленці, вони надзвичайно розумні. І саме цієї пори року вони щосили співають про кохання. Це означає, що настала весна. Тому котів теж впевнено можна назвати провісниками весни. Про котів пишуть вірші, оповідання, книги, знімають мультфільми, кіно, а наші дітки вирішили їх намалювати. А щодо птахів, то вони саме весною наповнюють радісним гомоном ліси, гаї, парки та сади. Коли у небі з’являться перші вервечки перелітних птахів – у кожного в душі пробуджується весняний настрій», - розповіла вона.

Усі малюнки різні та водночас однаково щирі. Привітали юних майстрів директор художньої школи Олена Цьомик та начальник відділу культури виконавчого комітету міської ради Світлана Кисляк, побажали радості, натхнення та гарного настрою.

Науковий співробітник Ковельського історичного музею Василина Столярчук подякувала учасникам виставки та викладачам дитячої художньої школи за те, що створили особливу весняну атмосферу з присмаком дитинства. А юним талантам побажала терпіння та наполегливості у навчанні.

Виставка діятиме впродовж місяця у виставковій залі на другому поверсі культурно-просвітницького центру.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
малюнки дуже гарни на видмину вид мазни жинки гузя яку ви публикували нещодавно
Відповісти
Останні новини
Банк-лідер в Україні*
18 березень, 2015, 17:36
На Волині відкрили дитячу художню виставку. ФОТО
18 березень, 2015, 17:15