Мобільних операторів штрафуватимуть за поганий зв'язок

Мобільних операторів штрафуватимуть за поганий зв'язок
Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку, хоче посилити відповідальність операторів мобільного зв'язку за низьку якість зв'язку.

Про це пише ТСН.

Законопроектом, розробленим відомством, зокрема передбачається включити до ліцензійних вимог норми показників якості послуг зв'язку. Контролювати це повинен Український державний центр радіочастот, пише видання.

Параметри якості послуг мобільного зв'язку були затверджені Міністерством транспорту і зв'язку ще в 2010 році. Серед них: час, протягом якого мережа оператора була недоступна (не більше 5% від часу контрольного вимірювання), число викликів без з'єднання (не більше 10%), розривів з'єднання (не більше 5%), час доставки SMS-повідомлень (не більше 30 сек.), число скарг абонентів та інші.

Однак санкції за недотримання цих норм досі не були передбачені, каже член НКРСІ Ігор Сиротенко.

«Скарги на якість зв'язку зараз не рідкість, а відповідальності - ніякої. Крім того, чинні норми надто м'які. Наприклад, допустима норма часу, коли мережа недоступна - 5%, це означає, що мережа оператора може не працювати 36 годин на місяць, і зв'язок все ж буде вважатися якісним».

Якщо законопроект буде прийнятий, за погану якість зв'язку мобільних операторів можуть очікувати санкції аж до позбавлення ліцензії на користування радіочастотним ресурсом.

«Нехай у них буде альтернатива: платити за отримання нової ліцензії або інвестувати в існуючу мережу, стежити за належним рівнем сервісів», - говорить Ігор Сиротенко.

Зі свого боку оператори запевняють, що проблеми у абонентів виникають під час форс-мажорних обставин, ремонтних робіт в мережі або у випадках, коли параметри мережі важко прорахувати - наприклад на 18-му поверсі житлового будинку, і від цього нікуди не дінешся.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Мобільних операторів штрафуватимуть за поганий зв'язок
12 червень, 2012, 10:30