У Луцьку відкрили центр канадознавства. ФОТО

У Луцьку відкрили центр канадознавства. ФОТО
З нагоди відкритя Центру канадознавства на базі Східноєвропейського Національного Університету імені Лесі Українки до Луцька завітав посол Канади в Україні Роман Ващук.

20 березня в бібліотеці СНУ імені Лесі Українки відбулась зустріч студентів та викладачів з канадським послом.

Студенти факультету романо-германської філології зробили презентацію англійською мовою, в якій йшлося про історико-культурну спадщину Канади, її визначні місця, а також про український етнос в цій країні. Після завершення презентації студенти разом з Романом Ващуком заспівали гімн Канади. Посол чудово володіє і розуміє українську мову та підтримує євроінтеграцію України.

«568 мільйонів канадських доларів наша країна виділила для підтримки українського бюджету. Також не забуваємо про допомогу українським військовим »,- говорить посол.

Ващук запевнив, що канадійцям не потрібно пояснювати, на відміну від інших країн, що є Україна і вона незалежна. В Канаді, за повідомленням посла, є Інститут дослідження Волині, який знаходиться в місті Вінніпег. Інститут зробив вагомий внесок в культурно-історичну спадщину Волині.

Роман Ващук подякував за відкриття Центру канадознавства викладачам і студентам, в свою чергу пообіцявши їм, що буде допомагати як матеріально так і морально у забезпеченні умов краще досліджувати і розвивати волинсько-канадську дружбу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В оператора на 2 фото таке враження, шо не відеокамера в руках, а якась космічна зброя=)
Відповісти